Ruhani ve Zarif'ten peş peşe son dakika açıklamaları

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir TV yayınında, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Yeni Delhi'de önemli açıklamalarda bulundu.

Ruhani ve Zarif'ten peş peşe son dakika açıklamaları
Ruhani ve Zarif'ten peş peşe son dakika açıklamaları
GİRİŞ 15.01.2020 10:40 GÜNCELLEME 15.01.2020 11:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ziyaret için gittiği Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaptığı açıklamada, "(Ukrayna uçağının düşürülmesi) İnsanlar kriz anlarında affedilemez hatalar yapabiliyor. Nükleer anlaşmanın geleceği Avrupa'ya bağlı. 2015 nükleer anlaşma en iyi anlaşmalar arasındadır. Irak'tan ABD askerlerinin çıkarılmasını biz istemedik. ABD Başkanı Trump, Süleymani'yi öldürme yetkisini 7 ay önce verdi. DEAŞ'la savaş Süleymani'nin öldürülmesiyle büyük bir gerileme yaşadı. ABD işle müzakerelerle ilgilenmiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, "Ukrayna uçağının düşmesine neden olanlar İran ulusundan özür dilemeli. ABD Ortadoğu'yu daha güvensiz hale getiren önceki suçlarından dolayı Tahran'dan özür dilemeli. Avrupa Birliği 2015 nükleer anlaşmada verdiği taahhütleri yerine getirmeli. Yabancı güçler Orta Doğu'yu terk etmeli" dedi.

YORUMLAR 11
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'yi yabancı güç olarak yeni gördüler zahir. Türkiye'ye daha fazla çıkın size DAEŞ muamelesi yaparız diye tehditi varmış bunların. İran da yönetim değişmeli evet Dürüst insanlar gelmeli ama malesef değişimi yapmaya çalışan ABD kendi adamını getirmeye çalışacaktır. İki yüzlü rejimden kurtulsa iranlılar malesef getirecekleri adamlar dürüst olsa bile ABD'nin kucağına oturmayacaklarının garantisi yok.
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir ciddiyetiniz kalmadı Dünya kamoyunda. Sahabelere ve Müminlerin Annesi Hz Aişeye olan kininiz sizin ne kadar sapkın bir topluluk olduğunuzu gösteriyor. Sizin durumunzu hirsitiyanların ve yahudilerin durumu ile aynı. Onlar kendilerini Hz İ saya nispet ediyorlar Yahudilerde Hz Uzeyre... Sizlerde Hz. Ali ve Hüseyine nistpet ediyorsunuz. Ama allahın izniyle Hz İsanın ve Hz uzeyrin onlardan uzak olduğu gibi Hz Ali ve Hüseyinde sizden uzaktır. Ümmetin baş belaları.. Kasım zırtanininde ateşi bol olsun.
    Cevapla
  • Yörük GURD 4 yıl önce Şikayet Et
    Tam çakal taktiği....
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    yabancı güçlere iranlı milisler de dahil mi bay molla?
    Cevapla
  • Akif Armutçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi anlaşıldı. Bu iran, abd ve avrupa dost. Pkk ya yardim edenler ortada. Türkiye sovyetler birligine yol açmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu