Avustralya duyurdu! 5 bini öldürüldü, katliam devam edecek!

Avustralya'nın güneyinde kuraklık nedeniyle 5 bin yabani devenin, helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle öldürüldüğü açıklandı. 10 bin devenin öldürüleceğini duyuran yetkililer katliama devam edecek.

Avustralya duyurdu! 5 bini öldürüldü, katliam devam edecek!
Avustralya duyurdu! 5 bini öldürüldü, katliam devam edecek!
GİRİŞ 16.01.2020 16:35 GÜNCELLEME 16.01.2020 16:36
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

BBC'de yer alan habere göre, yerli aborjin halkının yaşadığı Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinin yerel idaresi, pazar günü başlatılan deve itlafının beş gün sürdüğünü ve 5 bin yabani devenin öldürüldüğünü açıkladı.

 

APY yerel yönetimi, hayvan hakları savunucularının tepkilerine karşın bölgede yaşanan kuraklığı gerekçe göstererek develeri itlaf etme kararı almıştı.

Daha sonra katliama yabani atlar da dahil edilmişti.

 

APY Yönetim Kurulu üyesi Marita Baker da şöyle konuştu:

"Tüm bu develerin gelmesi, çitleri devirmesi, evlerin etrafında dolaşması ve klimalardan su içmeye çalışması yüzünden korkunç sıcakta daha da berbat ve rahatsız koşullara saplanıp kaldık, kendimizi kötü hissediyoruz. Küçük çocukların güvenliğinden endişe ediyoruz".

Kuraklık nedeniyle develerin su bulmak için büyük gruplar halinde yerleşim yerlerine gittiği ve bölgede yaşayanların tehlike altında olduğu iddia edilmişti.

Ülke genelindeki toplam sayısının 1,2 milyon olduğu tahmin edilen deve sayısını kontrol altına almak için yürütülen operasyonda 5 bin devenin daha öldürüleceği tahmin ediliyor. 

İLK DEĞİL

Geçtiğimiz yıl Avustralya hükümetinin ülkedeki yerel türleri yok eden vahşi kedileri öldürmek için zehirli sosis kullanacağı açıklanmıştı. Ülke 2020'ye kadar 2 milyon kediyi öldürme sözü vermişti. 

YORUMLAR 77
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kafirden bir gavurdan beklenen hareketlerdir bunlar. Ey Müslümanlar bizim açık ve net düşmanımız lain iblis ve onun uşaklarıdır. Kafirler ve münafıklar ve bütün gayri müslimler bizim ve insanlığın açık ve net düşmanıdır. Kendimize ona göre çeki düzen vermeliyiz. Ülkemizdeki hayvan ve çevre savunucuları bunları şirin göstermek için kurulmuş çakma örgütlerdir. Bunlar gerçekte hiçbir hayvanı sevmez çoğu hayatında bir ağacı sulamış değildir. Çoğu da evde kedi köpek besler ama anne babasını huzur evine koyarlar. Bunların hayvan ve insan sevgisi bu kadardır.
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ıslah eylesin, Allah'ın dilsiz kulları olan hayvanlara zulmedenler hesabını veremeyecek. Bizlerde insanlık olarak hesabını veremeyeceğiz. Rabbim acısın bizlere.
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    zihniyeti bozuk hayvansever panter emeller nerde. onlar sadece köpeksever. alçaklarr
    Cevapla
  • mişmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Adiyat Suresi, 8. ayet: Muhakkak o, mal sevgisinden dolayı (bencil ve cimri tutumundan) çok katıdır.
    Cevapla
  • hamza. 4 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar inancindan dolayi kurban kesdiginde herkes ayaklanir neyse ya anliyan anlasin lafin geri kalanini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!