BM şaşırttı, sürpriz YPG çıkışı! Korkunç gerçeği resmen açıkladılar

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, YPG/PKK teröristlerinin Suriye'deki çocuklara yönelik uygulamalarından endişe duyulduğunu belirterek, teröristlerin çocukları savaşçı olarak kullandığına dair yeni bulguları paylaştı.

BM şaşırttı, sürpriz YPG çıkışı! Korkunç gerçeği resmen açıkladılar
BM şaşırttı, sürpriz YPG çıkışı! Korkunç gerçeği resmen açıkladılar
GİRİŞ 16.01.2020 18:36 GÜNCELLEME 16.01.2020 18:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Konsey, bölgede çocukların durumuna ilişkin, "Çocuklarımın Hayallerini Sildiler: Suriye'de Çocuk Hakları" adlı raporunu yayımladı.

 

 

Terör örgütü YPG/PKK'nın 18 yaş altı kız ve erkekleri örgüte kabul ettiği belirtilen raporda, erkek ve kız çocuklarının Halep, Haseke, Aynel Arab (Kobani) ve Rakka'da örgüt tarafından kullanıldıklarının belgelendiği vurgulandı.

Çocukların silah altına alındıklarına ilişkin bilgi paylaşan bir kaynağın, silah çok büyük olduğu için 10 yaşında bir çocuğun kalaşnikofu nasıl sürüklediğini anlattığı belirtildi. 

 

 

Terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolü altındaki bölgelerde ebeveynlerin, sertifikalarının rejim tarafından kabul edilmeyeceği endişesiyle çocuklarını bu okullara yollamak yerine kendileri eğitim vermeyi tercih ettiği aktarılan raporda, rejim okullarına kayıtlı çocukların, okul üniformaları giydiği için taciz edildiği vurgulandı.

Konsey tarafından belgelenen bir olayda, bir babanın, YPG teröristinin kontrol noktasındaki tacizlerinden korumak için çocuklarına önce normal kıyafetler giydirdiği, okula girerken ise okul üniformalarıyla değiştirdiği aktarıldı.

YPG teröristlerinin, çocuklarını rejim okullarına kaydeden aileleri tehdit ettiğine değinilen raporda, "Konsey, yerel makamların, Türk makamlarının desteğiyle, Türkçe eğitim veren Afrin, Bab ve Cerablus'taki okullarda eğitim müfredatının uygulanmasını desteklediğini bildirmiştir." ifadesi kullanıldı.

Raporda, konseyin, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarının siviller üzerindeki olumsuz etkisinden duyduğu endişeye vurgu yapıldı.

Koalisyonun, YPG/PKK'nın kontrolündeki Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarda kullanırken, özellikle Rakka ve Deyrizor'un büyük oranda imhasına yol açtığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Misafir2 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğudaki ki çocuk ve masum insanların yaşadığı zulüm nedeniyle Sivil toplum kuruluşları Rusya Çin ve Türkiyenin önderliğinde BM ler hakkında dava açılmalıdır. Görevini yapmayan hatta bağımlı olduğu güçlerle teröre ve savaş siyasetine bulaşan BM lerin lav edilmesi için dava açılmalıdır.... Ortadoğu devletleri kendi OBM leri kendisi kurmalı ve kendi haklarını laheyde kendisi aramalıdır.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Adı üzerinde terör örgütü, ne denirki, her şey beklenir.
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Günahkar olma fahr-i cilem-i zî-şanı incitme Ehl-i irfanım deyü her yerde bendin atma meydana El elden belki üstündür ne lazım uyma şeytana''
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Size sövmek geliyor içimden. Ancak sövmekten daha iyisi Müslüman ülkeler birliğini kurmak ve sizi değil orayı resmen birleşmiş milletler olarak tanımak... Şeytanın köpeği BM...
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    BM..Günaydın hepinizi toplasak bi TÜRKİYE etmezsıniz?Onursuz haysiyetsiz HAÇLI ORDUSUNUZ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!