Yunanistan'da skandal sözler! Hafter'e dikkat çeken hediye

Berlin Konferansı'ndan önce Atina'yı giden Darbeci Hafter, başbakan ve dışişleri bakanıyla görüştü. Hafter'e Atina ziyareti sırasında verilen hediye dikkatlerden kaçmadı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, darbeci Hafter'in Berlin Konferansı'na katılacağını duyurmuştu. Libya konferansına davet edilmeyen Yunanistan ise Hafter'i Türkiye'nin anlaşmasını kabul etmemesi için cesaretlendirdiklerini açıkladı.

GİRİŞ 17.01.2020 20:28 GÜNCELLEME 17.01.2020 21:50
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Berlin'deli Libta konferasında saatler kala sıcak gelişmleer yaşanmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın çağrısıyla ateşkes ilan edilen Libya'da meşru hükümeti devirmeye çalışan darbeci General Halife Hafter, gece saatlerinde Yunanistan'ın başkenti Atina'ya indi.


HAFTER'İ BİZZAT KARŞILADI

Hafter'in kalacağı otele varışında Yunan özel kuvvetlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı göze çarparken, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias tarafından bizzat karşılandı.



DİKKAT ÇEKEN HEDİYE

Bakan Dendias yine konuğunu kapıda karşıladı ve yapılan görüşmede Hafter'e bir kitap hediye etti. Kitaptaki fotoğraflardan biri, Yunan askerlerini gösteriyordu.



SKANDAL SÖZLER: CESARETLENDİRDİK

Dendias, "Mareşal Hafter'den Berlin Konferansına yapıcı şekilde katılmasını istedik. (Hafter'i) Ateşkesi, güvenlik ortamının yeniden sağlanmasını, paralı askerlerin uzaklaştırılmasını ve es-Serrac (Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz) ile Erdoğan'ın imzaladığı kanunsuz anlaşmaların geçirsizliğinin tanınmasını başarması konusunda cesaretlendirdik.” ifadelerini kullandı.

Dendias ‘Berlin sürecine yapıcı bir mantıkla katılmaya, Libya’nın güvenliği için ateşkesi sağlamaya ve Türkiye’yle imzalanan yasadışı memorandumların geçersizliğini kabul etmeye teşvik ettik.” diye devam etti ve ‘bütün bu unsurlarda mutabık kaldıklarını’ söyledi.

Dün Libya'yı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas isyancı güçlerin lideriyle bir araya gelmiş ve Hafter'in Berlin Konferansı'na katılacağını duyurmuştu.

BAŞBAKAN AB'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Sürecin dışında kalan Yunanistan, Türkiye ile Libya meşru hükümeti arasındaki anlaşmayı bahane ederek Libya barışını baltalama çabasına girdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Birliği'ni tehdit etti.

Türkiye ile Libya meşru hükümeti arasında yapılan anlaşma feshedilmediği sürece, Birliğin, Libya ile ilgili herhangi bir barış anlaşması yapmasını engelleyeceklerini söyledi.

PUTİN'E MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

 

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Hafter’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup gönderdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, mektupta, "Libya’da barışın sağlanmasına yönelik Moskova’da yürütülen görüşmeler için teşekkür ediyoruz ve bunu tümüyle destekliyoruz. Başlayan müzakere sürecine devam etmek üzere davetinizi kabul ederek Rusya’yı ziyaret etmeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 36
  • mhcivelek 4 yıl önce Şikayet Et
    İki Kelime Bir cevap YUNANİSTAN KAŞIN MA
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çok fiyakalı olur üçüncü 1 ülkede yunan ve Türk askerleri kapışsa , ..
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan sana bi höt desek ne dersin acaba
    Cevapla
  • 08'Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan dışişleri bakanının 1 ay içinde görüştüğü kişiler, israil dışişleri bakanı, darbeci hafter, kıbrıs rum dışişleri bakanı ve tabikide emrem müdafaa yani imamoğlu.
    Cevapla
  • nejat uçak 4 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!