Ruhani'den namaz sırasında şok hareket! Herkes dondu kaldı

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aranın ardından başkent Tahran'da cuma namazı kıldırdı. Cuma namazına ise namaz biter bitmez camiden ayrılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani damga vurdu.

GİRİŞ 18.01.2020 06:23 GÜNCELLEME 18.01.2020 18:47
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra başkent Tahran'da bulunan İmam Humeyni Musalla Cami'nde cuma namazı kıldırdı. Hamaney namaz sonrası yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a "palyaço" şeklinde seslenerek, Trump'ın İran'daki göstericilere gönderdiği destek mesajlarına tepki gösterdi. Hamaney, "Eğer halkın yanında olsanız da bu, milleti arkadan hançerlemek için olacaktır" dedi.

 

CAMİYİ TERK ETTİ

 

Sosyal medyada yayılan görüntüler İran'da şok etkisi yarattı. Namaz sırasında Ali Hamaney'in arkasında saf tutan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, duaya kalmayarak İmam Humeyni Musalla Cami'ni terk etti.

SEBEBİ NEYDİ?

Ruhani'nin son dönemde İran'da yapılan hükümet karşıtı protestolar ve hükümeti istifaya çağıran sloganlar nedeniyle camiyi terk ettiğini iddia ediliyor. Bazı kesimler ise bu hareketi, ABD ile yaşanan gerilim ve Ukrayna uçağının düşürülmesi sonrası Tahran yönetimi arasında çatlak oluştuğunun ilk sinyali olarak yorumladı.

YORUMLAR 56
  • IĞDIRLIYIZ 4 yıl önce Şikayet Et
    İran hem sünni düşmanı hemde gizli abd hayranlığı var
    Cevapla
  • Ahmet cece 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen birakalım artik mezhep penceresinden bakmaya
    Cevapla
  • Batuhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ama gerçek Türklere sesleniyorum mezhepçilik oyunlarına gelmeyin kanmayın bakın aşağıya yüzlerce irancı arapçı yorumlar var , batının 500 sene önce geçtiği etapları bizde ne olduğu bell olmayan insanlar halaa anlayamıyor hele internet ortamında kim kimdir ne değildir ne amaçla yazmıştır İnanmayın dünyada Türkiye hariç 300 milyon Türk var herkes kendine göre inanır bu insanları biri arap diğeri iran görüşlerine feda etmeyin. Slm olsun ...
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    sapık sapık yorum yapma islamiyetin temel şartları bellidir herkez fetfazrn olmuş
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkler nezaman Mezhepcilik yapmisda sen kendi Milletini bununla sucluyorsun. Iran i elestirenler nezamandan beri Arapci oluyor ? Sen evvela Milli düsünmeyi ögren. Sen Perslileri Iran da yasayan Azerbaycan Türklerine sor, sonra gel burda Millete akil ver.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa arkadaslar. Siyasetini elestir, tavrini elestir ama dini yasam seklini, yorumunu ve mesebini neden karistiriyorsunuz? Siyasetleri ve rejikleri sorun tamam gerisine ne gerek var.
    Cevapla
  • Tfx2 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var diye sormussun, onlar sii biz sunni... Onlarin tek isi suleymani denen cani eliyle ortadoguda sunni avina cikmak ve tek bir yahudi ve abdli oldurmeMEk....
    Cevapla
  • deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda şia bizdeki karşılığı alevi. Burda yorum yapanların çoğuda ehli sünnet düşmanı şia yöneticilerini savunur vaziyette. Yok namazdan sonra secde varmış yok sıkışmış yok namazdan sonra tesbihat yokmuş. Avukatlığını öbür tarafta onla beraber yaparsınız.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Deli kardeş çok doğru yazmışsın ama birileri bunu kabullenmeyecektir. İBB cemevlerine ibadethane statüsüne koymak istiyor bir tane Alevi çıkıp demiyor ki biz müslümanız ibadethanemiz ayrı olamaz. Ondan sonra da utanmadan ötekileştirmek den bahsederler. Asıl Cem evlerini yaparak ötekileştiren ler kim halkımız biraz görürsün
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Alevileri neden ötekileştiriyorsun. Aleviler de bu ülkenin vatandaşı değil mi. Şu kininizden kurtulamadınız
    Cevapla
  • nihat 66 4 yıl önce Şikayet Et
    Sallama
    Cevapla
  • Namık 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuran dışında her ağzı olan kendi cemaatinin bildiğini din diye yaşarsa, bu tafta da öbür tarafta da biribirlerine böyle avukatlık yapacak duruma düşerler.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir insan tekbir getirdikten sonra şekil önemli değildir. Her kesimin ve yörenin kendine ait bir sistemi vardır. Onlara göre de bizim kıldığımız sistem yanlıştır. Daha önce İran ve Irakta yol asfaltlama işi ile uğraşan bir büyüğüm bana İran ve Iraktaki Müslümanların farklı namaz kıldıklarını söylemişti. Ben daha öncede bunların farklı olduğunu o büyüğümden dolayı biliyordum. Hatta bazıları secde ederken alınlarının altına taş bile koyuyorlarmış. Nedeni ise yer pürüzlü olduğu için secde tam anlamıyla olmuyormuş, alın taşın üzerine gelince secde daha iyi oluyormuş onlara göre.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Eray cım taş koymalarını sebebi yerin pürüzlü olması değil Kerbela toprağından yapılmış bir taş koyuyor onlar ama hiçbir ehli sünnet alimin fetvası da yok normale göre yapmış oldukları secde bile geçersiz. Bence bu şia sempatizanligindan vazgeçsen iyi olur
    Cevapla
  • A.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Farklı yerlerde farklı şekilde namaz kılındığını bir büyüğünden öğrenmen utanç verici. İnsan kendi dinini merak etmeli araştırmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?