Merkel, Miçotakis'in hayallerini telefonda yıktı! Gündemi sallayan Türkiye açıklaması

Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuk ettiği ateşkes anlaşmasını imzalayan Hafter masayı dağıtmıştı. 19 Ocak'a saatler kala darbeci Hafter Atina'ya gitti ve destek aradı. Konferansa çağrılmayan Yunanistan'ın Başbakanı Miçotakis, Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Alman Şansölye'ye Türkiye ile ilgili isteğini sunan Yunan Başbakan şok bir cevap aldı.

Merkel, Miçotakis'in hayallerini telefonda yıktı! Gündemi sallayan Türkiye açıklaması
Merkel, Miçotakis'in hayallerini telefonda yıktı! Gündemi sallayan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 18.01.2020 16:36 GÜNCELLEME 31.01.2020 09:50
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Moskova'da hareketli saatler yaşanmıştı. Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Ateşkes metnini Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac imzalarken, Rus Dışişleri, darbeci Hafter'in mutabakatı imzalamayarak ülkeden ayrıldığı açıklamıştı.

 

Ancak saatler sonra Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yayımlamış ve Hafter'in 2 gün daha süre istediğini belirtmişti. Rusların açıklamasında günler geçmesine rağmen Hafter kalıcı ateşkes metnine imza atmadı.

 

ARTIK KRİTİK SAATLERE GİRİLDİ

Libya ile ilgili kritik tarih ise 19 Ocak Pazar yani bugün... Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılacak konferans, Libya'da çatışan tarafları bir araya getirecek. Çok sayıda ülkenin davetli olduğu toplantıya UMH katılacağını açıklamıştı.

HAFTER DE KATILACAK

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bingazi'ye giderek Hafter ile 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Maas, Halife Hafter'in ateşkesi devam ettirmeye hazır olduğunu ve Berlin Konferasına da katılmayı kabul ettiğini söyledi.

YUNANİSTAN'A GİTTİ

Berlin'de düzenlenecek Libya konulu konferans öncesi Darbeci General Halife Hafter'in, Yunan hükümeti temsilcileriyle görüşmek üzere özel bir uçak ile Atina'ya gitti. Hafter, Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü.

MİÇOTAKİS'TEN TÜRKİYE ŞARTI

Öte yandan Miçotakis, konferansta, Ankara ile Trablus hükümeti arasında imzalanan anlaşmanın feshedilmemesi halinde, Berlin'den çıkacak her türlü çözümü veto edeceklerini söyledi ve bu anlaşmanın hukuksuz olduğunu iddia ederek iptal edilmesini talep etti.

ALMAN ŞANSÖLYE'DEN YUNAN BAŞBAKANI YIKAN TÜRKİYE CEVABI

Miçotakis bu şartını/isteğini Almanya Başbakanı Angela Merkel'e de iletti. İkilinin telefon görüşmesini aktaran Yunan basını, Alman Şansölyesi'nin Miçotakis'e, Libya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın gündeme gelmeyeceğini, konferansta sadece ateşkesin ele alınacağını söylediğini yazdı.

KONFERANSA ÇOK SAYIDA ÜLKE DAVETLİ! YUNANİSTAN YOK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak Pazar günü yapılacak Libya Konferansı için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde davette bulunmuştu. Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, BM nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in de davet edildiği belirtilmişti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • hidocan 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan ingilizlerin gaziyla Osmanlidan koparildi ondan beride yer icerler üretim olmaz onun bunun itligini yaparak gecinirler ingiliz amerika ab israil vs vs
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD haddi saçının komutanına ne yaptı Türkiye'de aynısını bu adama yapması gerekiyor
    Cevapla
  • KOCA AYAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Libyada sahada değiliz niçin hafteri vurup dağıtmıyoruz
    Cevapla
  • Ömer Lütfi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Hafter ölse amenna ama ordusu içinde bir çok masumlar var. Ve de bunlar müslüman
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımiz Masayı kurdu ve yönetiyor Allah varlığını daim etsin Amiin.
    Cevapla
  • Abdurrahman 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir nasihat valla Teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!