Hameney'in kıldırdığı Cuma namazında çarpıcı detay

Sekiz yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı Cuma namazı öncesi bir vaaz veren İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in vaaz verirken yanında tüfek bulundurması dikkat çekti.

Hameney'in kıldırdığı Cuma namazında çarpıcı detay
Hameney'in kıldırdığı Cuma namazında çarpıcı detay
GİRİŞ 18.01.2020 14:01 GÜNCELLEME 18.01.2020 14:01
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkentinde ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla yapılan hava saldırısı sonucunda öldürülmesi, ABD-İran geriliminde büyük kırılmaya yol açmıştı. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney bu vesileyle 2012'den bu yana ilk kez cuma namazı kıldırdı ve dünya kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Başkan Trump'a yönelik hakarete varan sözler sarf eden Hamaney'in, söyledikleri kadar yaptıkları da sert mesajlar içeriyordu. Hamaney, kürsüye tüfekle çıktı.

 

HEDEFİNDE TRUMP VARDI

İran'ın başkenti Tahran'da, sekiz yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren din lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hedefinde, 'manevi oğlu' olarak nitelendirilen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD Başkanı Donald Trump vardı.

 

HAMANEY'DEN TRUMP'A SOYTARI BENZETMESİ

Dünyanın en büyük camilerinden Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde Cuma namazı kıldıran dini lider Hamaney, Irak'taki Amerikan üslerine gerçekleştirilen misillemeyi "Allah'ın günü" olarak tanımladı ve saldırının ABD'nin imajını havaya uçurduğunu belirtti. Hamaney, dünyanın canlı yayında takip ettiği vaazda Trump için de "soytarı" ifadesini kullandı.

SİLAH NAMLUSU DİKKAT ÇEKTİ

Hamaney'in kürsüde vaaz verirken yanında bulundurduğu tüfek ise dikkatlerden kaçmadı. Binlerce İranlının dinlediği vaazda, Hamaney'in sol bacağının yanında bir tüfek namlusu görüldü. Hamaney fotoğrafı kendi resmi internet sitesinden de yayınladı.

YORUMLAR 24
  • bg turk 4 yıl önce Şikayet Et
    kardes vurmaktan baska HICBIRSEY yapamazsiniz
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    bizdede kılıçla hutbe okunan camiiler var ,Osmanlı da hutbeler kılıçla yapılırdı
    Cevapla
  • Palolu Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    İran devleti tarih boyunca islamın birliğinden ziyade, şia mezhebinin savunucusu olmuştur. Biz ehli sünnete tabi müslümanlar olarak şiaya kem gözle bakmadık bakmamalıyız. Ancak, iran bu mezhebi ayrılığın üzerine çıkmadıkça , bütün müslümanları kardeş olarak görmedikçe hep islama zarar verecektir. Bu gün islam ülkelerindeki kriz bölgelerinde yürütükleri sünni müslüman düşmanlığıyla hiç bir yol alamazlar. Allah bütün müslümanlara adalet ve hikmetle davranmayı ve birlik içerisinde bulunmalarını nasip etsin.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Cihad çağrısı ya da cihaddayız demek istiyor.Nasıl Cihad(!) yaptıklarını sivil uçağı düşürdüklerinde gördük.
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    silah in tek anlami var hutbe esnasinda halk ayaklanirda beni gebertir diye korkudan silahla cikmis kendini koruyacak silahla yoksa gercek musluman ibadet haneye silah sokmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar