Yemen'de İran destekli Husiler'den saldırı: En az 83 ölü, 150 yaralı

Ajanslara düşen bir haber herkesin şoka uğratmış durumda... Yemen'deki İran destekli Husilerin Marib kentinde hükümete ait askeri bir kampa düzenlediği saldırıda, en az 83 kişinin öldüğü 150'den fazla insanın da yaralandığı açıklandı. Askeri kaynaklar ölen ve yaralanan çoğu şahsın asker olduğunu kaydederken, saldırının, insanlar istirahat ederken gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'den de açıklama geldi.

GİRİŞ 19.01.2020 14:46 GÜNCELLEME 20.01.2020 10:06
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Arap basını başta olmak üzere dünya medyasında yer alan son dakika haberine göre; açıklama yapan Yemen askeri ve sağlık kaynakları, ülkede İran destekli Husiler tarafından Marib kentinde hükümete ait askeri bir kampa düzenlenen saldırıda, 83'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

Yemen Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi, Husilerin düzenlediği saldırıyı kınadığını açıkladı. el-Hadi SİHA'larla gerçekleştirilen saldırıyı "korkakça ve teröristçe" ifadeleriyle tanımladı.

ÖLÜ VE YARALILARIN ÇOĞU ASKER! UYURKEN SALDIRDILAR

 

Ölü ve yaralıların çoğunun asker olduğu ve istirahat ederken hava saldırısına maruz kaldıkları belirtildi.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Yemen'de Hutiler tarafından meşru hükümete ait askeri bir kampa düzenlenen ve 70 kişinin hayatını kaybetmesine ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz. Tüm tarafların insani krize son verilmesine odaklanması gerektiği Yemen’de gerilimi tırmandıracak ve çatışma ortamını daha da alevlendirecek eylemlerden kaçınılması ve BM öncülüğünde sürdürülen siyasi çözüm çabalarına tam destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerin kullandı.

İÇ SAVAŞ BİTMİYOR

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 96
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu eski metruk binada adam yaşamıyor gibi nasıl asgeri üst burası
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır’a gelin hristiyanlara karşı bir faaliyet yapalım desek, Paskalya kutlamalarına yumurta gönderirler. Müslümanlar öldürülüyor desek, birer bomba da biz atalım derler. Rabbim müslüman görünümlü kafirlerden muhafaza eylesin müslümanları
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman katili sapık ve sapkın İran...
    Cevapla
  • İranlı 4 yıl önce Şikayet Et
    İran muslmanla değil. Vehabi suud arabistan ve bea la savaşıyor. Kafanı çalıştırın.
    Cevapla
  • Islam Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    “Şeytan onları sarıp kuşatmıştır da onlara Allah'ın zikrini unutturmuştur. İşte onlar, şeytanın taraftarlarıdır. Dikkat edin; şüphesiz şeytanın taraftarları, hüsrana uğrayanların ta kendileridir.” Onların Hizbuşşeytan olarak nitelendirilmesinin ana ve başlıca sebebi Allah ve Resulünü bir kenara bırakıp onlara karşı mücadele yolunu seçenleri dost ve veli edinmeleridir. Kuran’ın bu tanımı hiçbir zaman değişmeyecek olan bir kıstas ve ölçü olarak kalacaktır.
    Cevapla
  • Islam Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    slm.ben burda irani anmadim sadece ayetlerden anlatim ne alakasi var iranlen yada siyasetlen budur Ilahi takdir saygilarim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"