Abe'den Güney Kore vurgusu: En önemli komşumuz

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Asya'da giderek artan güvenlik kaygılarının komşu ülkelerle diplomasiyi gerekli kıldığını belirterek, Güney Kore'yi Japonya'nın en önemli komşusu olarak niteledi.

Abe'den Güney Kore vurgusu: En önemli komşumuz
Abe'den Güney Kore vurgusu: En önemli komşumuz
GİRİŞ 21.01.2020 11:41 GÜNCELLEME 21.01.2020 11:42

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, dün başlayan yeni meclis döneminin açılışında dış politikaya dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Güney Kore-Japonya ilişkilerine değinen Abe, Kuzeydoğu Asya'da giderek artan güvenlik kaygılarının, komşu ülkelerle yürütülen diplomasiyi daha da gerekli kıldığını vurgulayarak, "Güney Kore, Japonya'nın temel değerleri ve stratejik çıkarları paylaştığı en önemli komşusudur" ifadelerini kullandı. Abe, Güney Kore'nin Japonya ile gelecek odaklı ilişkiler kurması için çaba sarf edilmesini umduğunu da sözlerine ekledi.

KARŞILIKLI MESAJLAR

Abe'nin Güney Kore'ye yönelik olumlu mesajları, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in geçen hafta Japonya ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından geldi. İki ülkenin savaş dönemi uygulamalarına yönelik ihtilaflarının çözümü için diyalog çağrısı yapan Moon, Japonya'dan "en yakın komşumuz" olarak bahsederken, Abe ise geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı meclis konuşmasında, Güney Kore'yi "önemli komşu" olarak nitelemişti. Geçtiğimiz ay Çin'de bir araya gelen ikili, ilişkileri iyileştirmenin önemini vurgulamıştı.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama