Türkiye sınırına 450 bin kişi göç etti!

Ateşkesin bozulduğu İdlib’e bomba yağıyor. Dünkü hava saldırılarında da 5’i çocuk 8 sivil öldü. Yaralılara yardıma gelen sivil savunma ekiplerinin dahi hedef alındığı saldırılarda bir ambulans kullanılamaz hale geldi. Türkiye sınırına göç edenlerin sayısı 450 bini aştı.

Türkiye sınırına 450 bin kişi göç etti!
Türkiye sınırına 450 bin kişi göç etti!
GİRİŞ 24.01.2020 06:29 GÜNCELLEME 24.01.2020 06:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suriye’de Esad rejimi ve Rusya’nın İdlib’e yönelik saldırıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zirvesinin ardından 12 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanan ateşkese rağmen İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik hava saldırıları durmadı. Rejim ve Rus savaş uçaklarının İdlib’in farklı bölgelerine düzenlediği dünkü saldırılarda da 5’i çocuk 8 sivil öldü.

SAĞLIKÇILARA BOMBA

Saldırılarda İdlib’in Cabal el Zaviye bölgesindeki Arnaba köyü ile İdlib’in doğusundaki Sarakib beldesi hedef alındı. Arnaba köyünde 2’si çocuk 3 kişi, Sarakib beldesinde ise 3’ü çocuk 5 kişi olmak üzere toplamda 8 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil de yaralandı. Eriha ilçesine düzenlenen iki hava saldırısında da 6’sı çocuk 8 sivil yaralandı. Bölgede yaralılara yardım etmek için gelen sivil savunma ekibi de vuruldu, bir ambulans kullanılamaz hale geldi.

40 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yoğun saldırılara rağmen Suriyeli muhalifler rejim ve İran destekli terörist gruplara ağır kayıp verdirdi. Zırhlı ve silahlı araçlarla direnen muhalifler 40 rejim askerini öldürdü. Rusya Savunma Bakanlığına bağlı birimden yapılan açıklamada da 40 rejim askerinin öldüğü doğrulanırken, 80 askerin de yaralandığı belirtildi. Çatışma sonrası rejim birliklerinin geri çekildiği kaydedildi.

İdlib’e yönelik son iki gün içinde gerçekleşen hava saldırılarında 39 sivil ölürken; Avrupa Birliği (AB), rejim ve destekçilerine İdlib’de sivillere yönelik saldırıları durdurmaları çağrısında bulundu.

Sınırda 450 bin sivil

Esed ordusu, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya’nın hava saldırılarından kaçan sivillerin Türkiye sınırına göçü devam ediyor. 2 gün içinde 36 bine yakın sivil daha yerinden edildi. Sivillerin büyük kısmı Türkiye sınırındaki kamplar bölgesine gelirken, bir kısmı ise teröristlerden temizlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor. Kasım 2019’dan bu yana yerinden edilen sivillerin sayısı 450 bini aştı.

Yenişafak

YORUMLAR 4
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter Suriyeli istemiyoruz iş yok bunalıma girdik açın şu kapıları ab baksın biz mecbur değiliz
    Cevapla
  • Yazık. 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu adi Beşer Esad'ın kelesini alacak bir baba yiğit yok mu Allah aşkına daha ne kadar günahsız insanları öldürecek bu zalim Esad.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin'e güvenilmez.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Firavun bomba atıp halkını Türkiye sınırına yollama . İyi niyeti suistimal etme. Süriye meselesi sadece Türkiye'nin meselesi olmaktan çıkmıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar