Yasak konulmuştu! Şeyh omuzlarla camiye girdi

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girişini yasakladığı Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerin omuzunda Mescid-i Aksa’ya girdi.

GİRİŞ 24.01.2020 15:54 GÜNCELLEME 26.01.2020 06:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail polisi, geçtiğimiz Pazar günü Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri’nin halkı kışkırttığı iddiasıyla bir hafta süreliğine Mescid-i Aksa’dan uzak durması kararı almış ve camiye girme girişimini engellemişti. Cuma namazı münasebetiyle camiye girmek isteyen İkrime Sabri, Filistinlilerin omuzunda Mescid-i Aksa’ya girdi. O anlarda müdahale eden İsrail polisi Sabri’nin Mescid-i Aksa’ya girişini engellemeye çalıştı. Filistinliler ve İsrail polisi arasında gerginlik yaşandı.

 

Sabri, Mescid-i Aksa’nın kuzeyindeki kapısına Filistinliler ve avukatı eşliğinde geldi, ancak dış kapıdaki İsrail polisi Sabri’nin camiye girmesini engellemeye çalıştı. Camiye girme hakkı olduğu konusunda ısrar eden Sabri ardından Filistinlilerin omuzlarında camiye girdi. Filistinliler camiye girerken "Allah büyüktür" sloganları attı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Selam 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah en büyüktür.
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    "Sanane" Şikayet etmeden önce "Düşün" Bu tek büyük olan Allah'ın sana bağış ettiği değerlerden sadece bir tanesi.Yorum yaptığın konu hakkında insanları zan altında bırakma. Güzel kardeşim. En büyüktür değil. "Allah tek büyüktür."
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür yerine Allah-u ekber diye yazsaydınız ya...
    Cevapla
  • Sanane 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yazdınız onu da bari düzgün yazın Allah En Büyüktür olacak tercümesi arapça dan bi haber adamlara tercüme ettiriyosunuz herhalde
    Cevapla
  • Omer 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sana Mehmet kardeşim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi