Korkutan gelişme! Yeni tip corona virüs Nepal'de tespit edildi

Nepal'de bir kişide, Çin'in Vuhan şehrinden yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) görüldü.

Korkutan gelişme! Yeni tip corona virüs Nepal'de tespit edildi
Korkutan gelişme! Yeni tip corona virüs Nepal'de tespit edildi
GİRİŞ 24.01.2020 19:19 GÜNCELLEME 24.01.2020 19:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ulusal basında çıkan habere göre, Nepal Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınının Vuhan'dan dönen Nepalli bir öğrencide görüldüğü belirtildi. Öğrenciden alınan numunelerin incelenmesi için Hong Kong'a gönderildiği ifade edilen açıklamada, laboratuvar sonuçlarının pozitif olduğu bildirildi.

 

 

Açıklamada, Tribhuvan havalimanında 3 kişide daha yeni tip koronavirüse benzer semptomlar tespit edildiği, bu vakaların da Hong Kong'da inceleneceği kaydedildi.  Virüsün yayılmasını önlemek için tüm hazırlıkların yapıldığına işaret edilen açıklamada, Çin'den gelen tüm yolculardan sağlık bilgisi isteneceği kaydedildi.

ÇİN'DEKİ SALGINDA 26 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

 

Çin'de 12 Aralık'ta Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsle bağlantılı dünya genelindeki 902 vakanın 887'si bu ülkede tespit edildi. Çin'deki ölü sayısı ise 26'ya yükseldi. NCoV'in ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken, virüs ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölüme yol açabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki virüsü durdurabilecekler o virüs yere düştü .havada kaldı .elbiseye yapıştı.çantada taşındı .virüslü elini heryere değdirdi .iğne falan kurtarmaz sizi .size bir tüyo çinden dışarı adım atmayın.
    Cevapla
  • Sinan58 /1905 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu yaratıkları sinir dışı etmeli ve Çin malı olan herşeyin girişinde yasaklanmalı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna şahit oldum köpek kedi tilki böçek kertenkele yılan yarasa maymun sırtan Kurbağa çekirge yabani köpek yani kurt Sinçap yedikleri kesin
    Cevapla
  • Muradoviç 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin’de gelen yolcular uçakta inmesine izin vermeyin geldikleri gibi geri yollayın pilotları dahil
    Cevapla
  • Ahhmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü hayvanı yiye yiye dünyanın başına ne iş açtınız. Ne biçim yaratıksınız siz. Zaten bir şeye yaramıyorsunuz birde sizin virüsünüzle mi uğraşacak millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar