Barzani'den ABD'ye uyarı: Kötü sonuçlar doğurur!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınayarak, tekrarlanması halinde ülke için kötü sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Barzani'den ABD'ye uyarı: Kötü sonuçlar doğurur!
Barzani'den ABD'ye uyarı: Kötü sonuçlar doğurur!
GİRİŞ 28.01.2020 10:11 GÜNCELLEME 28.01.2020 10:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IKBY Başkanlık sitesinden yayınlanan yazılı açıklamada Barzani, elçilik ve diplomatik misyonların korunmasının hükümetin sorumluluğunda olduğunu, uluslararası yasaların ihlal edilmesi ve diplomatların hedef haline gelmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. 

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Barzani, "Bu tür eylemler direkt olarak Irak'ın istikrar ve menfaatleri üzerinde tehlike oluşturuyor. Eylemlerin tekrarlanması veya devam etmesi halinde ülke için kötü sonuçları olacaktır." uyarısında bulundu. 

Bağdat'ta ABD Büyükelçiliğine dün düzenlenen füzeli saldırıda 3 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Bu tür saldırıların Irak'ı çekişme sahasına dönüştürebileceği uyarısında bulunan Başbakan Adil Abdulmehdi, ülkedeki yabancı misyon temsilciliklerini koruma görevine bağlı olduklarını yinelemişti.

IRAK ÜZERİNDE ABD-İRAN ÇEKİŞMESİ

ABD'nin Irak'ın Kerkük kentindeki K1 Askeri üssüne 27 Aralık 2019'da füzeyle yapılan saldırıda sözleşmeli bir personel hayatını kaybetmişti.

ABD, 29 Aralık'ta İran destekli Hizbullah Tugayı'na ait, Irak ve Suriye'de 5 hedefi vurmuş, 25 milisin öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Hizbullah Tugayı ve Şii milis gücü Haşdi Şabi taraftarları da 31 Aralık'ta ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği binasını basmaya çalışmıştı. 

ABD, 3 Ocak 2020'de İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i Bağdat Havalimanı'nda hava saldırısıyla öldürmüştü. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu da 7 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü balistik füzeyle vurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    tüm ortadoğunun yönetimini türkiye ye verin en geç 5 yıl içinde huzur sükunet bulur bi iznillah
    Cevapla
  • Omer 4 yıl önce Şikayet Et
    abd sizleri de zamanı geldiğinde paçavra gibi bi tarafa atacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi