Esed rejimi kuşatma altına aldı! Rusya destekliyor

Esed rejimi güçleri, Rusya'nın hava desteğiyle İdlib'in en büyük ilçesi Maarratünnuman'ın ilçe merkezini kuşatmaya aldı.

Esed rejimi kuşatma altına aldı! Rusya destekliyor
Esed rejimi kuşatma altına aldı! Rusya destekliyor
GİRİŞ 28.01.2020 15:15 GÜNCELLEME 28.01.2020 15:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Esed rejimi ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, İdlib'in güneyi ve güneydoğusunda karadan ilerlemeye devam ediyor. 

Muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar ile rejim güçleri arasında uzun süren şiddetli çatışmaların ardından, Maarratünnuman ilçe merkezini çevreleyen 15 yerleşim, rejim tarafından ele geçirildi.

Rusya'nın hava desteğini alan rejim güçleri, Hamidiyye, Bsida, Kefer Basin, Babolin, Es Salihiyye, Dar es-Selam, Deyr Garbi, Tkad, Sıhyan, Maarhatat, Babila, Kahira, Masaran, Dana ve Kefer Ruma'yı alarak, Maarratünnuman ilçe merkezini kuşattı.

MAARATÜNNUMAN'IN ÖNEMİ

İdlib’in en büyük ilçesi Maaratünnuman, Ekim 2012'de muhaliflerin eline geçti.

İç savaş öncesi ilçede yaşayan 300 bin civarı sivil, rejim ve destekçilerinin Kasım 2019'dan bu yana düzenlediği saldırılar neticesinde göç etti. 

İdlib'in güneyinde, il merkezine 40 kilometre mesafede yer alan ilçe, Osmanlı döneminden han, cami ve medrese gibi yapıların bulunduğu tarihi bir yerleşim olarak biliniyor.

Halep - İdlib - Hama - Humus - Şam üzerinden Ürdün’e kadar uzanan ve ilçenin içinden geçen M5 karayolu, Maaratünnuman'ın stratejik önemini artırıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey rusya ALLAH 'ın izniyle hızlı bir şekilde kendi felaketine koşuyorsun.
    Cevapla
  • AÇI 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle giderse esed zalimi sinsi Rusya kafirine suriyeyi teslim edecek
    Cevapla
  • muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hile hurda barişti anlaşmaydi ateşkesti diye diye suriyeyi işgal etti fatura bize yemek rusyaya abd ye gidiyor bunlarin yediklerini burunlarindan getirmek farz oldu Allah bize yardim etsin şu yediklerini burunlarindan getrip fatrayida muansip bir şekilde tahsil edelim.
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    muhaliflerin uçak füzeleri olsun hiç bir şey yapamazlar, 10 tane uçaksavar füze vereceksin tamamdır.. 8-10 uçağını düşür tamamdır..
    Cevapla
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın yardımı inşaallah yakındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?