Sudan'da BAE karşıtı protesto gösterileri düzenlendi

Sudan’da, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bir şirketin gençleri güvenlik görevlisi olarak çalışacakları vaadiyle kandırıp, Libya ve Yemen’deki iç savaşta çatıştırmak üzere askeri kamplara götürdüğünü iddia eden bir grup, protesto gösterisi düzenledi.

Sudan'da BAE karşıtı protesto gösterileri düzenlendi
Sudan'da BAE karşıtı protesto gösterileri düzenlendi
GİRİŞ 28.01.2020 21:28 GÜNCELLEME 28.01.2020 21:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan onlarca Sudanlı, BAE aleyhinde sloganlar attı. Kalabalık, Sudanlı gençleri güvenlik görevlisi olarak çalışacakları vaadiyle kandırıp, askeri kamplara götürdükleri iddiasıyla BAE’li Black Shield şirketini protesto etti.

 

 

BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan’ı kınayan grup, "Evlatlarımız satılık değil, canlarımız paralı askerler değil." şeklinde sloganlar attı.

Bu arada, Black Shield (Kara Kakan) şirketi, yaptığı yazılı açıklamayla iddiaları reddetti. 

 

 

Sudanlı bazı aileler pazar günü de çocuklarının Yemen ve Libya’daki iç savaşa gönderilmesine karşı çıkmak amacıyla BAE’nin Hartum Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Sudanlı bir aile, cuma günü, oğlunun güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmak vaadiyle götürüldükten sonra 3 ay askeri eğitim kampında alıkonulduğunu belirterek, oğlunun BAE’den getirilmesi için hükümete çağrıda bulunmuştu.

THE GUARDİAN DUYURMUŞTU

İngiliz The Guardian gazetesi, 25 Aralık’taki haberinde yüzlerce Sudanlı paralı askerin, Libya'da darbeci lider Halife Hafter'in uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı yürüttüğü savaşa katıldığını iddia etmişti.

Haberde, Libya'nın güneyinde konuşlanan söz konusu güçlerin komutanlarından birinin "Pek çok genç geliyor. Bu kadar büyük sayıda milisi kabul edebilecek kapasitemiz yok. Halihazırda Libya'da en az 3 bin Sudanlı milis var." dediği kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Bae abd ve itrsilin tasmali köpegi dir bence zum Islam aleminde bu köpek devlet ile iliskiler askiya alinmali je alenen de itrsil köpekligi yaptigi sürece de Islam alemiyle iliski ticaret bag olusturulmayacak ilani yapilmali bae itrsil abd köpekligini acikca ilan ediyor ortadogu haritasini alkislyarak abd ye destegini ilan ediyo bae ile müslümanim diyen her devlet millet iliskiler son vermeli
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE Masonlari Müşlümanlari parçalayaçak zaten hepsinin başinda Adamlari var zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor