Dünya sarsıldı! ABD ve İsrail'in skandal kararı sonrası Katar'dan beklenen açıklama

Katar yönetimi, işgal altındaki Filistin topraklarında sürdürülebilir ve adil barışın tesisini hedefleyen tüm çabaları desteklediğini belirterek, "Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin Devleti'ni kurma hakkı korunmadığı sürece barışın kalıcı olmayacağını" vurguladı.

Dünya sarsıldı! ABD ve İsrail'in skandal kararı sonrası Katar'dan beklenen açıklama
Dünya sarsıldı! ABD ve İsrail'in skandal kararı sonrası Katar'dan beklenen açıklama
GİRİŞ 29.01.2020 08:56 GÜNCELLEME 30.01.2020 06:03
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Suudi Arabistan'ın, ABD'nin sözde Orta Doğu Barış Planına destek çıkmasının ardından tepkisi en çok merak ülkelerden biri Katar'dı...

 

"ABD'NİN BARIŞ ÇABALARINI TAKDİR EDİYORUZ"

 

Doha yönetimininden beklenen açıklama geldi. Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası meşruiyete ve Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı ilgili kararlara bağlı kalındığı müddetçe ABD yönetiminin, Filistin meselesinin ve Arap-İsrail çatışmasının çözümü için sarf ettiği çabaları takdir ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

MÜZAKERE VURGUSU

Filistin ile İsrail arasında 70 yılı aşkın bir süredir devam eden çatışmanın çözümünün ilgili tarafların ciddi ve doğrudan müzakerelere girmesiyle başarıya ulaşacağı kaydedilen açıklamada, Arap ülkelerinin tamamının daha önceden Arap Barış Girişimi'ni benimsediği hatırlatıldı.

1967 HATIRLATMASI

Filistin meselesinin çözümü için Katar'ın gereken yardımı yapmaya hazır olduğu belirtilen açıklamada, "Filistin halkının başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin Devleti'ni kurma hakkı korunmadığı sürece barışın kalıcı olmayacağına" da işaret edildi.

Filistin'in zaman içinde nasıl işgal edildiği görülüyor... Harita kaynak: NTV

TRUMP'IN "BARIŞ PLANI"

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Su ikisinin geberdigi gunu gormeyi nasip et Allahim
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    insaf beu helal olsun sana kardesim . bir insan bir gun bile ouumasa cahildir
    Cevapla
  • m.a 4 yıl önce Şikayet Et
    Konyalı kardeşim kardeşim sen de depremin hikmetlerini bilmiyorsun. tüfeğin barut ile ateş almasına bakıp tetiği çekeni hiç görmüyorsun, hatta tüfeği kimin kurup zamanı gelince aynı zatın tetiğe bastığını anlamıyorsun. hatta bilir misin tetiğe basar da kimini doğrudan hedef alır kimini sesi ile korkutur kimini de dumanı ile rahatsız eder. sebeplerin de bir tek sebebi vardır O da Müsebbibül esbab olan Allahtır, bunları unutma kardeşim
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemiz, çok yakında OSMANLI devleti gibi islamın önderi Lideri Dünyanın Süper gücü olacak. 2023 varır varmaz ABD, Rusya, Çin, İsrail, İran ve Avrupa helak olacak Suudiarabistan yıkılacak Mekke Medine Valilerini Biz atayacağız. Dünya islam Ülkeleri Birliği Kurulacak Endonezyanın ACE Adasına kadar islam birliği kurulacak. Kudus özgür kudus olacak, ABD depremlerle Tusunami ile helak olunca tamamen, Ülkemizde ilk iş olarak, askerimizi ordumuzu İsrail üzerine gönderceğiz yahudinin belini boynunu kahraman TÜRK Askerimiz kıracak, özgür kudus olarak tam 5 nesil çocuklarımız Türkiyenin Önderliğinde islamla Dünyaya hakim olacağız, ,
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne içtin hacı diyorsunuz ya bende sizin aklınıza hayret ediyorum evet müslümanlar birleşemiyor aciz tembel dünyaperest ama din Allahın dini hiç mümkün müdür ki zirveye çıkmayacak böyle güçsüz kalacak işte o zirveye çıkmasını da yine bizim milletle nasip edecek InşaAllah. Çünkü bu necip millet günahda işlese kahramanlıkta geri kalmamış torunları da öyle sarhoşun şehit olduğu başka bir millet yok elhamdülillah
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Hacı Efendi 2023 e kadar atom bombasını satın alacıksın yoksa kendin mi icat edeceksin. İsrail in bombaları coktan var. Nasıl akıl buldun bu yeryüzünde.!
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne içtin hacı
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah..
    Cevapla
  • Bünyamin Çeliksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah filistinin hakkını arab liderlerinden tez vakitte alsın.
    Cevapla
  • atacan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin . . Arablardan da alsın Coğu rahat ve paraya tapıyor bizim dışımızda kimsenin umrunda değil. arap fetret dönemi başlamış ilerlemiş bile bizim haberimiz yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!