İstihbarattan 'şık' operasyon! Hepsini uçaktan aldılar

Belarus’ta şeker fabrikalarındaki yolsuzluk ile ilgili operasyon esnasında Almanya’ya kaçmak üzere olan şirket müdürlerinin yakalanması için Minsk-Münih rotasında ilerleyen uçak geri çağrıldı.

İstihbarattan 'şık' operasyon! Hepsini uçaktan aldılar
İstihbarattan 'şık' operasyon! Hepsini uçaktan aldılar
GİRİŞ 29.01.2020 10:36 GÜNCELLEME 29.01.2020 13:04

Belarus’ta şeker fabrikalarında yolsuzluk iddiasıyla ilgili hafta başında başlayan operasyonlarda ilginç olaylar yaşandı. Belarus İstihbarat Servisi (KGB) tarafından başlatılan operasyonlar sırasında birçok şeker fabrikasından dokümanlar alınarak şirket yöneticileri gözaltına alındı.

 

 

İstihbaratın yaptığı operasyonu önceden haber alan bazı şirket yöneticileri ise çareyi kaçmakta buldu. Operasyon sırasında Minsk - Münih uçağına binen 6 şirket müdürü ve yöneticisi tam kurtulduğunu düşünürken ülke istihbaratından ilginç bir hamle geldi. Fabrikalarda ve şirket binalarında süren operasyonlar üzerine aranan kişilerin yurt dışına kaçtığını tespit eden istihbarat elemanları bu kez uçağın geri dönüşü için girişimlerde bulundu.

UÇAK KALKIŞ YAPTIĞI HAVAALANINA GERİ DÖNDÜ

 

 

Minsk’ten Münih’e hareket eden uçak Polonya’nın Wroclaw şehri semalarında ilerlerken pilota gelen bilgi doğrultusunda geri dönüşe başladı. Hiçbir şekilde yolculara hissettirilmeyen olayda uçak tekrar kalkış yaptığı havaalanına döndü. Uçağa binen istihbarat görevlileri ise 6 kişinin ismini sayarak uçaktan aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama