Dünya Çin'e odaklanmıştı! Başka bir ülkede yeni salgın: Çocuklar peş peşe ölüyor

Dünya genelinde paniğe yol açan koronavirüs salgını devam ederken, Kolombiya'dan yeni bir salgın haberi geldi. Kaynağı henüz belirlenemeyen salgında 6 günde 6 çocuk hayatını kaybetti.

Dünya Çin'e odaklanmıştı! Başka bir ülkede yeni salgın: Çocuklar peş peşe ölüyor
Dünya Çin'e odaklanmıştı! Başka bir ülkede yeni salgın: Çocuklar peş peşe ölüyor
GİRİŞ 29.01.2020 12:37 GÜNCELLEME 29.01.2020 13:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin'den yayılan koronavirüs salgını dünya genelinde büyük korkuya neden olurken, Kolombiya'dan başka bir salgın haberi geldi.

 

6 GÜNDE 6 ÇOCUK ÖLDÜ

Kolombiya Sağlık Bakanlığı ülkenin kuzeybatısındaki Choc eyaletinde yer alan Bajo Baud bölgesindeki Wounnaan yerli barınağında görülen bir başka salgının, 23 Ocak'tan bu yana 6 çocuğun ölümüne, 60'tan fazla kişinin hasta olmasına neden olduğunu açıkladı.

 

10 YAŞ ALTINDAKİ ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR

Bölgede başlayan salgının nedeni henüz tam olarak bilinmezken, Sağlık Bakanlığı Choc'daki yerel merkezinin durum değerlendirmesi yaptığını, Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün (INS) de "kalıcı koordinasyon" için operasyonu sürdürdüğünü bildirdi.

Kolombiya Wounaan Halk Otoriteleri Konseyi'nin (Woundeko) yasal temsilcisi Orlando Moya, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, salgınının 10 yaşın altındaki çocuklarda ateş, kusma ve ishale neden olduğunu belirtti. Moya açıklamasında, "Çocuklar ölüyor, sonuncusu dün öğle saatlerinde öldü. Kimse bize bunun nedenini söylemiyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Choc Sağlık Bakanı Carlos Tirso Murillo, salgınla ilgili henüz net bir bilgi vermezken, salgının temiz su bulunamaması nedeniyle akut bir ishal salgını olabileceğini ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Perde arkasındakiler düğmeye bastı
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    "Yeni Dünya Düzeni" ne hoşgeldiniz. rotschild, rockefeller derken başka bilinecek şeytan uşağı yahudi kaldı mı meraktayız?
    Cevapla
  • Dadaş25 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya sağlık örgütünü kapatın. hepsinin sebebi o.
    Cevapla
  • DELİLER 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin altında abd ve İsrail denen ülke demiyorum yerleşim yerlerinin parmağı var, Allah'a havale ediyorum.
    Cevapla
  • Mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan ABD, muhaliflerini yenemeyince nükleer silah kullanamayacağından biyolojik savaş ve HAARP teknolojisi vasıtasıyla büyük bölgesel iklim değişiklikleriyle az derinlikteki fayları tetikleyip büyük yüzeysel depremler oluşturarak sindirmeyi yada tamamen yok etmeyi hedeflemiş. ABD-Kaliforniya'daki son derece dengesiz St.Andreas fayında çıt yok. ABD'de büyük yangın yok. ABD'de büyük salgın yok. Bu nasıl iş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi