İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'da göstericilere saldırdı

İsrail askerleri, ABD'nin hazırladığı sözde barış planını protesto etmek için işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kenti yakınlarında toplanan Filistinli göstericilere müdahale etti.

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'da göstericilere saldırdı
İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'da göstericilere saldırdı
GİRİŞ 30.01.2020 03:09 GÜNCELLEME 30.01.2020 03:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin, Nablus yakınlarındaki Beyta köyünde gösteri yapan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etmesi sonucu 7 kişi gazdan etkilendi.

Gazdan etkilenenlerden birisinin hastaneye kaldırıldığı, diğerlerinin ayakta tedavi edildiği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki gün kamuoyuna duyurduğu sözde barış planının akabinde Filistin'in farklı noktalarında gösteriler düzenlenmeye başlamıştı.

ABD'NİN SÖZDE BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, önceki gün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında, Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Netanyahu ise planı, "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Emine Aytürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Devleti bir zamanlar bu Araplara sahip çıktı, onlara güzel ve rahat bir yaşam sundu. Onlar ise Osmanlı’ya da başkaldırdılar. (Tek fark; Osmanlı bunlara böyle canice güç kullanmadı). Bu Filistinller ise, YAHUDİLERLE VE INGİLİZLERLE BİRLİK OLUP TÜRK ASKERİNİ ARKADAN VURDULAR. Hele Hele TÜRK ASKERLERİNİ CANLI CANLI ASİTLİ KUYULARA ATTIKLARINI HİÇ UNUTAMAYIZ. İşte o Türk Askerlerinin Ruhları halâ AH ETTİKÇE, oralara dirlik ve düzen hiç gelmeyecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor