Meksika'da korkunç olay! Cesedi kuyuda bulundu

Meksika'da 13 Ocak'tan itibaren kendisinden haber alınamayan çevre aktivisti Homero Gomez Gonzalez'in cansız bedeni kuyuda bulundu.

Meksika'da korkunç olay! Cesedi kuyuda bulundu
Meksika'da korkunç olay! Cesedi kuyuda bulundu
GİRİŞ 30.01.2020 10:34 GÜNCELLEME 30.01.2020 10:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz BBC'nin haberine göre, yetkililer, Meksika'nın Michoacan eyaletinin Ocampo kasabasında kral kelebekleri ve onların kış aylarını geçirdiği ormanların korunması yönünde çalışmalar yürüten aktivist Homero Gomez Gonzalez'in cesedinin, idarecisi olduğu kelebek barınağının yakınlarında bir kuyuda bulunduğunu açıkladı.

 

Gomez'in cesedinin nasıl bulunduğuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, Michoacan savcılık ofisinden yapılan açıklamada, aktivistin cesedinin otopsiye gönderildiği ifade edildi.

Aktivistin vücudunda darp izine rastlanmadığı, savcılığın olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği belirtildi.

 

Gomez'in kayıp olduğunu 14 Ocak'ta yetkililere bildiren yakınları, aktivistin, organize suç çetesinden tehditler aldığını söylemişti.

Çevre aktivistini arama çalışmalarına 200'den fazla gönüllü katılmış ve Ocampo ile komşusu Angangueo bölgelerinden 53 polis, geçen hafta sorgu için gözaltına alınmıştı.

Gomez, bölgede yasa dışı ağaç kesimini durdurma stratejisinin de bir parçası olarak Kasım 2019'da kelebek barınağı açmış ve kaybolmadan kısa süre önce Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında, insanları barınağı ziyarete davet etmişti.

Aktivistin, kaçak ağaç kesimiyle mücadele etmesi nedeniyle suç çetelerince hedef alınmış olabileceği değerlendirmeleri yapılmıştı. 

Meksika'da devletin uyuşturucu kaçakçılığı ve suç örgütlerine karşı mücadele başlattığı 2006'dan bu yana 60 binden fazla kişinin kaybolduğu belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin el chaponun oğlu yapmıştır
    Cevapla
  • mehmet = 4 yıl önce Şikayet Et
    casusluğun ajanlığın yeni adı aktivist ,beyaz beret , sarı yelekli, çevreci olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!