Meclis'te skandal görüntüler! Türk bayrağını yırttı! Türkiye'den çok sert açıklamalar

Son Dakika: Yunanistan'ın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ioannis Lagos meclis kürsüsünde Türk bayrağı yırttı. Türkiye'den tepkiler peş peşe gelirken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Lagos'un eylemini kınadı.

Meclis'te skandal görüntüler! Türk bayrağını yırttı! Türkiye'den çok sert açıklamalar
Meclis'te skandal görüntüler! Türk bayrağını yırttı! Türkiye'den çok sert açıklamalar
GİRİŞ 30.01.2020 12:50 GÜNCELLEME 31.01.2020 09:41
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi:Türkiye'nin kararlı adımlarını hazmedemeyen Atina yönetimi ile hem Doğu Akdeniz'de hem de Ege'de kriz yaşanıyor.

 

PROVOKATİF HAREKET

İki ülke arasında gerginlik devam ederken Yunanistan tarafından provokatif bir hareket geldi. Yunanistan'ın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ioannis Lagos, meclis kürsüsünde Türk bayrağını yırttı. O anları sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Şerife Çetin, "BÜYÜK SKANDAL... Yunanistan'ın Avrupa Parlamentosu üyesi Ioannis Lagos, AP Genel Kurulunda Türk bayrağını yırttı" dedi. Çetin ayrıca, Avrupa Parlametosunun Twitter hesabını etiketleyerek, "Herhangi bir reaksiyon verecek misiniz?" diye sordu.

 

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA: ELLERİNİ NASIL KIRDIĞIMIZI İYİ BİLİRLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan bu çirkin sonrası sosyal medya hesabı Twitter'dan çok sert bir mesaj yayımladı. Çavuşoğlu, "Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli. Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecek! AP'nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜNDEN DE TEPKİ GELDİ

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AP'de Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekili Ioannis Lagos'a tepki göstererek, "Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz" açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise, "Bu ırkçılar eskiden antisemitizm üzerinden kendilerini gösteriyorlardı. Şimdi ise İslam ve Türkiye düşmanlığı üzerinden göstermeye çalışıyorlar. Avrupa Parlamentosu gibi demokrasinin adresi olması gereken bir yerde böyle bir faşistin çıkıp da bayrağımıza yaptığı saygısızlık kendi karaktersizliğini gösteren bir durumdur. Dolayısıyla Avrupa Parlamentosunun artık bu faşizm tiyatrosuna daha fazla müsamaha göstermemesi gerekir. Orta Doğu için DEAŞ neyse Avrupa içinde bu ırkçılar ve faşistler aynı durumu ifade ediyor. Bunlar Avrupa’nın DEAŞ’ıdır. Bir milletin bayrağına yapılmış saygısızlık bütün milletlerin bayrağına yapılmış saygısızlıktır. Bu noktada Avrupa Parlamentosunun ve orada bulunan diğer milletvekillerinin de yapması gerekenler var. Bu tip şeylere Parlamento göz yumarsa orası artık demokrasinin adresi olmaz. Bunlar Ege’de ve Akdeniz’de bayrağımızın gururla dalgalandığını ve orada ki haklarımızı koruduğumuzu bol bol seyredecekler" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DAN KINAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yunanistan, ulusal sembolleri aşağılayan tüm eylemlere karşı olduğu gibi, Türk ulusal sembolünü aşağılama eylemini de en güçlü şekilde kınıyor. Neo-Nazilerin temsilcilerinin kabul edilemez eylemleri, Yunan ve Avrupa geleneklerinden uzaktır ve Yunan toplumunun oylarıyla parlamentodan kovduğu Altın Şafak davası sanığının kendi reklamını yapma girişimidir. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 177
  • Fermant 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsa gelsin o yaptigini bir türk vatandasinin yaninda yapsin avrupa parlementosunda yapmak kolay orasi gavur Birliği
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüreğin yetiyorsa gel de o cesareti burada göster de sana erkek diyelim, it oğlu it. Daha önce bunu yapanın başına ne geldiğini istersen youtube'ta izle...
    Cevapla
  • Diyarbakırlı Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yaptı. Bayrağa ne kadar hassas olduğumuzu bildikleri için. O yüzden dikkat etmek lazım belki kirli bir planları vardır. AKIL ile hareket edelim duygusal değil. O eller kırılır inşallah
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk'üz TÜRK İmam Ali derki Şahsınıza yapılanı affefebilirsiniz lakin vatana yapılanı ASLA Bulduğunuz yerde boynunu vurun
    Cevapla
  • 1071 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu itin beş para etmez başına ödül koymak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak