Erdoğan'ın sert sözlerine Rusya'dan cevap

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika dönüşü uçakta yaptığı "Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" açıklamasına cevap verdi.

Erdoğan'ın sert sözlerine Rusya'dan cevap
Erdoğan'ın sert sözlerine Rusya'dan cevap
GİRİŞ 31.01.2020 13:05 GÜNCELLEME 31.01.2020 14:16
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika dönüşü uçakta yaptığı "Rusya ile gerek Soçi gerek Astana'da bazı görüşmeler, anlaşmalar oldu. Bu anlaşmalara Rusya'nın sadık kalması halinde biz de aynı sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil" açıklamasına dair bir cevap yayınladı.

 

Erdoğan açık açık uyardı! Dönüş yolunda Rusya'ya sert mesaj

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın İdlib'deki yükümlülüklerini tümüyle yerine getirdiğini belirtti. Peskov, basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili sorular karşısında, "Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı'ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor" dedi.

 

İdlib'deki durumun istenen seviyeye gelmemesinden üzüntü duyduklarını kaydeden Peskov, "Maalesef bu bölge, çok sayıda teröristin bir arada bulunduğu yer olarak kalmaya devam ediyor. Teröristler, Suriye hükümet güçlerinin yanı sıra Hmeymim'deki Rus üssüne düzenli olarak saldırılar düzenliyor. Bu durumdan büyük bir endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 155
  • Abdlulkerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Putinin bir zamanlar türkiye de çalıştığı ajanlık yaptığı unutulmamalı ona güven olmaz
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hızlı bir şekilde Türkiye’deki müslüman örgüt cemaat kurum adını ne söylersek dünyadaki diğer mümkün kardeşlerimizle iletilen geçmeliyiz.siyasetşn altında bir iletişim kurulmalı.gönül köprüleri açılmalı.davetlet misafirlikler yapılmalı.daha çok kaynaşma zamanı.kutsallarımıza saldırılar hızlandı.haydı müminler birlik zamanı
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ey rus ayısı sizin anlaşmaya sadakatiniz sivil müslümanları katletmek mi. doğru kefere tek millettir ha adı eset olmuş. ha trump olmuş yada put in
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bahsi geçen teroristler kimler. PYD ne oluyor bu silahlı gurup Suriye ordusuna mı ait kim kimin dostu veya düşmanı, Kadın çocuk yaşlılarda terörist gurublarımı Sayın Peskov açıklarmısın. Sayın Başkan Erdoğan boş konuşmaz.
    Cevapla
  • delirdim artık 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimki laf onlarınki icraat konuşuyoruz değişen bişi yok kafirler müslümanlrı katlediyor kıyamet günü mutlaka geleck hesap verilecek kim zalimin yanında kim zulme müdahale etmedi kimse kendini kurtaramıycak bahaneler işe yaramaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...