Macron'dan açıklama: Bu tarihi bir uyarıdır

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) resmi olarak ayrılmasına saatler kala, "Bu ayrılık bir şok. Avrupa'da her ülkede dikkat uyandırması ve üzerinde düşünülmesi gereken tarihi bir uyarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Macron'dan açıklama: Bu tarihi bir uyarıdır
Macron'dan açıklama: Bu tarihi bir uyarıdır
GİRİŞ 31.01.2020 23:01 GÜNCELLEME 31.01.2020 23:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Macron, Elysee Sarayı'nda, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin açıklama yaptı.

"Bu ayrılık bir şok" diyen Macron, "Avrupa'da her ülkede dikkat uyandırması ve üzerinde düşünülmesi gereken tarihi bir uyarıdır. Çünkü 70 sene sonra ilk kez bir ülke, AB'den ayrılıyor." ifadelerini kullandı.

Macron, iklim ve göç gibi sorunların çözümünün Avrupa'da bulunduğunu da dile getirdi.

''AVRUPA'YA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR''

Cumhurbaşkanı Macron, "Avrupa'ya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Açık olalım. ABD ve Çin'e karşı çıkarlarımızı korumak için Avrupa'ya daha fazla ihtiyacımız var." diye konuştu.

Avrupa'nın daha egemen ve demokratik olması için AB'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Macron, İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla bu ülke ile ilişkilerin değişmeyeceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    AB için artık parçalanma süreci resmen başlamıştır ...
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bravo ingiltere almanyanin ve fransanin askeri olmadi.Roboto uydusu olmadi.Diger avrupa ülkelerinde tabikide ders olsun ama onlar öyle yönetilmeye ali$mi$ki ayrilmalari söz konusu degil.Cünki hep almanya ve fransadan besleniyorlar..Bakin almanya bize parmak salladimi yalaka milletler Hollanda´Belcika Avusturya vs harekete geciyorlar.!
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu ayrılığın nedeni Almanya ve Fransa bir olup Birlik içinde İngiltereyi cephe almasından kaynaklanmasın. Şimdi rahat olun işlerinize burnunu sokacak ülke kalmadı
    Cevapla
  • sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    eee ingiltere boşa para veriyordu avrupa birligine adamlar tabi üzülecek muslugun biri kesildi bizde halen kıçlarında dolaşıyoruz
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİD 4 yıl önce Şikayet Et
    karikatür tipli macron...batiyorsunuz ve ilk gemiyi terk eden afrikayı zamanında kan gölüne çeviren ve şu anki refahını aynı diğer AB ülkeleri gibi masumların kan ve gözyaşı üzerine kuran İngiliz oldu. Hepiniz dağılacak ve birbirinize düşman olacaksınız.Diye bilirsiniz belki ;madem AB dağılacak Türkiye neden Ab,ye girmeye calisiyor? İnsaallah biz en güçlü ülke olacaz ve Avrupa'nın göbeğinde Adı Turkiye olan Osmanlı imparatorluğunu kurmuş olacagiz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak