Çin'de yeni bir salgın daha başladı, ordu sahaya indi! Korona'nın sorumlusu da ortaya çıktı

New York Times (NYT) şu ana kadar 304 kişinin öldüğü, 14.380 kişinin de enfekte olduğu hastalığın sorumlusunun, nedenlerini de sıralayarak Çin hükümeti olduğunu duyurdu. Çinli yetkililer ülkede "yeni tip bir kuş gribi" salgınının baş gösterdiğini bildirirken, Filipinler de, tedavi altında buluna bir Çinli turistin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu kişi, Çin dışında koronavirüsünden dolayı ölen ilk hasta oldu.

GİRİŞ 02.02.2020 12:56 GÜNCELLEME 03.02.2020 05:36
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve başlarda kaynağı bilinmediğinden "gizemli hastalık" olarak anılan yeni tip koronavirüs, dünyada yayılmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 304'e, virüsten etkilenen kişi sayısı ise 14 bin 380'e yükseldi.

 

ULUSLARARASI ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), coronavirüs salgınıyla ilgili bir açıklama yaparak "uluslararası acil durum" ilan etti.

NYT "SORUMLU PEKİN YÖNETİMİ" DEDİ, NEDENLERİNİ SIRALADI

Amerikan New York Times (NYT) gazetesine konuşan Çinli yetkililer, hükümetin doktorlara baskı uygulayarak hastalık hakkında konuşulmamasını istediği, bunun utanç ve zafiyet yaratacağını söylediğini iddia etti.

Aralık ayında paylaşım yapan bir doktorun ceza aldığı da ortaya çıktı. NYT'ye konuşan Doktor Li Wenliang, "Ben 30 Aralık gecesi bir sosyal paylaşım platformunda 7 hastasının karantina altına alındığını arkadaşlarımla paylaştım. Çin’de 2002 yılında patlak veren 800 kişinin ölümüne sebep olan SARS tekrar mı geliyor diye sordum. Gecenin bir yarısında Wuhan Sağlık Müdürlüğü'nden yetkililer neden böyle bir bilgi paylaştığımı sorarak beni azarladı ve 3 gün sonra da polisler kapıma gelerek uygunsuz davrandığıma dair bir kağıt imzalattılar" dedi.

Gazeteye konuşan Dr. Li Wenliang....

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMEYİNCE SALGIN YAYILDI

New York Times, ilk semptomların Aralık ayının ortasında ortaya çıktığını aktarırken, yetkililerin harekete geçmemesi dolayısıyla salgının büyük bir hızla bulaşarak yayıldığını yazdı. Gazeteye konuşan yetkililer, "Hastalığın ilk belirtileri Aralık ayının başında kendini gösterdi. Fakat yetkililerin harekete geçmeye başladığı tarih 20 Aralık'tı. Bu tarihte hastalık korkutucu boyutlara ulaşmış ve bir tehdit olmaya başlamıştı" ifadesini kullandı.

ÇİN DIŞINDA İLK ÖLÜM

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Filipinler Temsilcisi Rabindra Abeyasinghe, yaptığı açıklamada, geçen hafta başkent Manila'da öksürük ve boğaz ağrısından şikayetiyle doktora giden ve yapılan tetkiklerde yeni tip koronavirüs teşhisi konulan 44 yaşındaki bir Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı. Filipinler'deki koronavirüsten ölen kişinin, Çin'in dışında bu virüsten yaşamını yitiren ilk kişi olduğu bildirildi.

ÜLKEDE YENİ TİP KUŞ GRİBİ SALGINI

Çin makamları, ülkenin Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadeleyi sürdürürken, ülkenin bir salgından daha etkilendiğini duyurdu. Çin Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin Hunan eyaletinde "kuş gribi" olarak da bilinen "H5N1" virüsü salgını başladı.

Salgının henüz insanlara bulaşmadığı bildirilirken, yetkililer, yeni salgının H5N1 virüsünün yeni bir türü olduğunu tespit etti.

H5N1 virüsü nedeniyle son yıllarda çok sayıda insan yaşamını yitirmişti. Salgın, 2009-2010 ve 2013-2014 yılları arasında yaşanmıştı.

ASKER SIFIR NOKTASINDA

Wuhan'dan dalga dalga yayılan panik, korku yaratmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmelerin ve ölü sayısının artmasından sonra Reuters haber ajansının bugün paylaştığı bir fotoğraf Çin hükümetinin güvenlik önlemlerini artırmaya başladığını gözler önüne serdi. Salgın hastalığın sıfır noktası yani Vuhan’da çekilen fotoğraflarda çok sayıda Çin askerlerinin özel uçaklarla bölgeye indiği görülüyor.

Fotoğraflarda ağızlarında maskelerin olduğu Çinli askerler tıbbi malzeme, ilaç ve bayraklar taşırken görülüyor.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 56
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu doğrudur doğmamış kadının karnında ölmuş çoçuk çıkarıp yedikleri bir gerçektir Gelde isyan etme köpek bile köpeyin etini yemiyor ama Çinli çimlenin etini yiyor dinazor timsah türlerin bakterilerinden insan meydana geldiği kanıyor Çinliler
    Cevapla
  • keamu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalığın bir çaresi yok arkadaşlar , çok hızlı yayılıyor. Eğer ilacı bulunamaz ise bir yıl içinde çin nufusunun yarısı yok olup gider.Dünya nufüsü da önemli ölçüde azalır.
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    aclıktan dünyada ölen milyonlarca insan var ne bekliyorsunuz bunlar iyi günlerimiz.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ne bulursa yiyorlar kedi köpek tabiyki hasta olurlar adamlar doğmammış insan eti yiyorlar ne olacak
    Cevapla
  • türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes çinden bas ediyor oysa abd de 9 binden daha fazla kafirler gebermiş kimse bunlardan süz etmiyor bu nasıl medyadır anlamiyorum bunları da süylemek gerekmiyormu..
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Susstruyorlar o dedigin salgin aldi basini gitti her yerde diolar allah hayirlisini versin gevurun hastaligi gevura sifa hastalik Allahdan. gevur para kazanmaya calisio böyle hastaliklarla ilaci elinde nüfusunuda yok etmeye calisio böyle hem para kazaniyor hem sorunlarini gideriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar