ABD'den dikkat çeken Uygur Türkleri çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, uluslararası topluma Çin'i terk etmek isteyen ve sığınacak yer arayan Uygur ve Kazakların güvenliğinin sağlanması çağrısı yaptı.

ABD'den dikkat çeken Uygur Türkleri çağrısı
ABD'den dikkat çeken Uygur Türkleri çağrısı
GİRİŞ 02.02.2020 11:39 GÜNCELLEME 02.02.2020 13:52
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi ziyaret kapsamında geldiği Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da mevkidaşı Muhtar Tleuberdi ile görüştü. Taraflar, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Pompeo, görüşmede Çin'in toplama kamplarındaki 1 milyondan fazla Uygur ve Kazak'ın kaderini ele aldıklarını belirterek, "Tüm ülkeleri Çin'deki baskılara son verilmesi çağrısına katılmaya davet ediyoruz. Çin'i terk etmek isteyen ve sığınacak yer arayanların güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Tleuberdi, "ABD'nin bölgede uzun vadeli varlığı Orta Asya bölgesi ekonomisine yatırım ve teknoloji çekilmesini aktifleştirecek, ülkelerimizin yaşam kalitesinin iyileşmesini sağlayacak" ifadesini kullandı.

 

Görüşmede uluslararası gündemdeki önceliklerini ele aldıklarını aktaran Tleuberdi, Pompeo'nun Kazakistan ziyaretinin karşılıklı olarak geniş ortaklık çerçevesinde iş birliğini sürdürme çabalarını teyit ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Adil idikut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çinlilerle olan sorunumuz önceden var yüzyılları geçti, kendi tarihini okumayanlar bizi ne bilsin.
    Cevapla
  • Aliye 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD fetö öncülügünde Cini cökertmek icin uygur Türkerine oynamaktadir. Uygur türklerinin cin ile bir sorunu yok. Sorun Orta Doguda oldugu gibi Emperyal sömürgeci devletlerden kaynaklanmaktadir
    Cevapla
  • bediratak 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlara bir tek biz kapılarımızı açarız hem Müslüman kardeşlerimiz hemde Türk
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler Uygur Türklerini amerikan etiketli evangelist deccal taifesinin emellerine alet etmeleri için sahipsiz mi bırakacağız? Keneş bu işle sıkı ilgilensin lütfen.
    Cevapla
  • Erdinç 4 yıl önce Şikayet Et
    uygur ve kazak önderleri malesef çin devleti üzerindeki abd oyunlarının kuklası olmakla itham ediliyor ve bu konuda abd ye gücü yetmeyen çin, uygur ve kazakları zorbalıkla abd den uzaklaştırmaya çalışıyor ve hatta bu uğurda katliamlar yapıyor. ülkemizdeki abd uşağı olan birçok türk gibi çindede ırkdaşlarımızdan abd uşaklığı yapan K.K lar çok var. bu mihvalde çözüm üretilmeli kimsenin boyunduruğuna girmemeliyiz. boyunduruğa girenin boynu kopar demiş atalarımız. ne çin ne abd uşağı olmayan bir millet olduğumuz gün daha güçlü daha huzurlu hemde daha adil bir dünya bizim olacaktır vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?