Son dakika: Çin'de son bilanço açıklandı! İlk kez ABD'yi suçladılar

Son dakika haberi: Çin'den dünyayı sarsan haberler gelmeye devam ediyor. Corona virüste rakamlar korkunç seviyeye ulaştı. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, ''Koronavirüs sebebi ile ölen kişilerin sayısı 362’ye ulaştı. 17 bin 335 kişide koronavirüs sebebi şüphesi bulunuyor. Hastanelerden taburcu olanların sayısı ise 521.'' açıklamasını yaptı. Çin'den ise ABD'ye şoke eden bir suçlama geldi.

GİRİŞ 03.02.2020 16:42 GÜNCELLEME 03.02.2020 16:52
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tüm dünyada büyük paniğe neden olan coronavirüsle ilgili korkunç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çin'de ölenlerin sayısında büyük bir artış olurken, ABD'ye de şoke eden bir şuçlama geldi.



SON RAKAM AÇIKLANDI!

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei yaptığı açıklamada, ''Koronavirüs sebebi ile ölen kişilerin sayısı 362’Ye ulaştı. 17 bin 335 kişide koronavirüs sebebi şüphesi bulunuyor. Hastanelerden taburcu olanların sayısı ise 521.'' ifadelerini kullandı.

corona virüs son dakika haberleri

ÇİN'DEN ABD'YE SUÇLAMA!

Korona virüsü salgınıyla mücadele eden Çin yönetimi, ABD'yi paniği arttırmakla suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying yaptığı açıklamada, Washington'un "durmadan" panik yaydığını öne sürdü. Salgın konusunda oluşan panik nedeniyle Amerika'yı suçlayan Chunying, ABD'nin panik havasını tüm dünyaya yaydığını ifade etti.

'ABD ÖNCÜLÜK EDİYOR'

Chunying, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) ticaret ve seyahat yasaklarına karşı çıktığını kaydederek, "ABD gibi güçlü salgın önleme yetenekleri ve tesisleri bulunan ülke, WHO tavsiyelerine aykırı aşırı kısıtlamalar uygulanmasına öncülük ediyor" dedi.

Chunying, diğer ülkelere yaptığı çağrıda makul, sakin ve bilime dayalı yargılarda bulunmaları gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan ABD, korona virüsü vakalarının artmasının ardından Çin'e seyahat yasağı getiren ilk ülke olmuştu.

Çin'in 10 günde tamamladığı dev hastaneden görüntüler

'SEYAHAT ENGELİNE GEREK YOK'

Dünya Sağlık Örgütü de acil durum ilan etmesine rağmen ticaret ve seyahat yasağına gerek olmadığını kaydetti.

İsviçre'nin Cenevre kentinde açıklamalarda bulunan WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da seyahat yasaklarının gereksiz olduğunu ifade ederek, "Uluslararası seyahat ve ticarete gereksiz yere müdahale eden tedbirler için bir neden yok. Tüm ülkeleri kanıta dayalı ve tutarlı kararlar uygulamaya çağırıyoruz" dedi. Çin temsilcisi de uluslararası toplumun yeni virüs salgınını nesnel, adil bir şekilde ele alması gerektiğini ve halk arasında "kasten panik yaratılmaması" gerektiğini belirtti.

Coronavirüs tehlikesi tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor

 

 

YORUMLAR 77
  • bny 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Mümin kullarını korusun Ümmet-i Muhammed e akıl fikir versin bir araya getirsin Bizleri Kelime-i Şahadet-i diliyle söyleyip kalbine indirememişlerin şerrinden, küffarın, münafiığın şerrinden, düşmanlarımızın şerrinden korusun muhafaza etsin (Bizleri Kelime-i Şahadet-i diliyle söyleyip kalbine indiremeyene örnek : bir iş arkadaşımıza Türkleri çinde otele almadıklarını söyledik parasını verip hizmetten almaktan mahrum bırakıldıklarını söylediğimizde Kelime-i Şahadet getiren sıkıştımı dua eden arakadaş "budizmin barışçıl bir olduğunu öyle yaptılarsa bir bildikleri olduğunu söyledi)
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye gelmesinler almayın ulkemize
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona virusunu zaten abd cine bulastirdi Bioloji savas uyguluyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar akıllanmayı için böyle salgılar olması gerekir
    Cevapla
  • FUAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygur türklerine ettiği zulmün dönüşümüdür.Çin e az bile. kimse kusura bakmasın zerre üzülmüyorum. UYGUR TÜRKLERİNE yaptıkları işkencelerden sonra .
    Cevapla
  • bny 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Mümin kullarını korusun Ümmet-i Muhammed e akıl fikir versin bir araya getirsin Bizleri Kelime-i Şahadet-i diliyle söyleyip kalbiyle reddedenlerin şerrinden, küffarın, münafiığın şerrinden, düşmanlarımızın şerrinden korusun muhafaza etsin
    Cevapla
  • Fidan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen az bile rabbim uygur kardeşlerimizi korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun