Japonya ve Hindistan'dan koronavirüs kararı

Japonya'ya yanaşan yolcu gemisinden daha önce inen bir kişide koronavirüsünün tespit edilmesinin ardından, içinde 3 bin 700 yolcu ve personel bulunan gemi karantinaya alındı. Öte yandan Hint basınındaki haberlere göre de Hindistan, 15 Ocak'tan bu yana Çinli yolculara verdiği tüm vizeleri iptal etti.

Japonya ve Hindistan'dan koronavirüs kararı
Japonya ve Hindistan'dan koronavirüs kararı
GİRİŞ 04.02.2020 12:41 GÜNCELLEME 04.02.2020 13:07

Japonya ve Hindistan, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle önlemleri artırdı.

 

Ulusal basındaki haberlere göre, Japonya, 3 bin 700'ün üzerinde kişinin bulunduğu bir kruvaziyeri, 25 Ocak'ta Hong Kong'da gemiden inen 80 yaşındaki yolcuya yeni tip koronavirüs teşhisi konulmasının ardından karantinaya aldı.

Yokohama Limanı'nda demirleyen Diamond Princess kruvaziyerine, çok sayıda sağlık ekibi gönderildi. Yetkililer, yolculardan odalarında kalmalarını istedi.

 

HİNDİSTAN, ÇİN VİZELERİNİ İPTAL ETTİ

Hindistan'ın Pekin Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı açıklamada, mevcut vizelerin artık geçerli olmadığını belirterek, Hindistan'da bulunan ve 15 Ocak'tan sonra Çin'den seyahat eden herkesin Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı ile iletişime geçmelerini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu