Esad rejimi Türk askerlerini şehit etmişti! ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması

ABD, Suriye'nin İdlib bölgesinde sivillere yapılan saldırılar sebebiyle Esed rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'a tepki göstererek, "Bu barbarca saldırılar sona ermeli" açıklamasını yaptı. İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için de taziyede bulunan açıklamada, Türkiye ile NATO müttefikliğine vurgu yapılarak, "Türkiye'nin meşru müdafaa amaçlı eylemlerini tamamıyla destekliyoruz" denildi.

Esad rejimi Türk askerlerini şehit etmişti! ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması
Esad rejimi Türk askerlerini şehit etmişti! ABD'den dikkat çeken Türkiye açıklaması
GİRİŞ 05.02.2020 08:20 GÜNCELLEME 06.02.2020 05:51
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'deki saldırılara ve Beşşar Esed rejimi tarafından Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Rusya, İran rejimi ve Hizbullah'ın Suriye'nin kuzeyinde ateşkes kurulmasını doğrudan engellediğini belirterek, "Bu barbarca saldırılar sona ermeli, insani erişim sağlanmalı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca barış sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Pompeo, Esed rejiminin, İdlib'i de içeren ülke çapında ateşkesi öngören 2254 sayılı BMGK kararına uymadığı sürece, uluslararası topluma yeniden entegrasyonunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo....

 

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ! SAVUNMA AMAÇLI EYLEMLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Esed rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah tarafından İdlib halkına yönelik yapılan saldırıları kınadıklarını kaydeden Pompeo, İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için de taziyede bulundu.

Pompeo, Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırının korkunç bir gerginliğe sebebiyet verdiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Esed rejimi, Türk askerlerine yapılan saldırıların ardından devam ettiği saldırılarla sivilleri, kurtarma ekiplerini ve altyapıları hedef almaya devam ediyor. Bu tür eylemlerin karşısında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden (askerler) için Türk Hükümeti'ne taziyelerimizi gönderiyoruz. Türkiye'nin meşru müdafaa amaçlı eylemlerini tamamıyla destekliyoruz. Bu konu hakkında Türk Hükümeti ile görüş alışverişinde bulunuyoruz."

Bölge halkı Türk askerini bağrına bastı...

İDLİB'DE TÜRK ASKERİNE SALDIRI

Milli Savunma Bakanlığı, dün, İdlib'de çatışmaların önlenmesi amacıyla bölgeye takviye için gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, rejim güçleri tarafından yoğun topçu atışı ile saldırıda bulunulduğunu açıklamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "8 şehidimiz var, bunlardan 7'si asker biri bizimle beraber çalışan sivil kardeşimiz. Onların üzüntüsünü yaşıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • Sinan özlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Allah Aslanlarıyla imtahandadır Bizim İçin birinize tekinize değil alayınıza çakıçaz sahiplerinizle beraber biz sadece ve sadece ALLAH teslim oluruz Allah biliyor kafirler bilmiyor biliçekler öğrençekler
    Cevapla
  • Sinan özlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz ğelin Topunuz Allah aslanlarıyla bu yer yüzünde çarpışaçak bir tane kâfir soyu yok Osmalının tarihi tokatını hazır olduğununuzu beyan ediyorsunuz inşallah bizden önce Allah çarpmaz kafirleri bizim müçadelemiz Allah isterse sonlanır evel ALLAH.
    Cevapla
  • Ata sozu 4 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur dusman uyumaz !
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabıkıde rusyanın surıye rejımınden destegı cekmesı halınde onlar destek verır hıc kuskunuz olmasın . Buna gore olmalı stratejımız !
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD bu işine ne gelirse onu yapar. Türkiye filan umurunda değil! Rusya ile aramızın bozulması onun işine gelecek tabi. ABD ve Rusya arasında kıl kadar fark yok. Yıllarca PKK nın elindeki silahları üreten ve veren Rusya değilmi? PKK yı finansal yönden besleyen Almanya, Psikolojik yönden destekleyen ABD, Silah ile besleyen Rusya ve yuva sahibi yapanda Esed keferesi. Olay bu maalesef. Etrafımıza bi bakıyoruz herkes her devlet dost ülke timsali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü