Rusya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok fazla Türk ve Rus öldürüldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk askerlerinin Esad güçleri tarafından şehit edilmesiyle artan "İdlib" gerilimine dair bir son dakika açıklaması yaptı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasından kısa süre sonra Kremlin'den de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Rusya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok fazla Türk ve Rus öldürüldü
Rusya'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması: Çok fazla Türk ve Rus öldürüldü
GİRİŞ 06.02.2020 11:49 GÜNCELLEME 06.02.2020 13:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, Suriye konusunda Türkiye, İran ve Rusya'nın yakın koordinasyonun süreceği duyuruldu.

 

Açıklamada, İdlib'deki silahlı grupların, Ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediği belirtilirken, bu saldırılarda Rus ve Türk tarafından çok fazla uzmanın öldürüldüğü iddia edildi.

BİR AÇIKLAMA DA KREMLİN'DEN

 

Kremlin'den yapılan açıklamada, tansiyonun düşürülmesi için Putin ile Erdoğan'ın bir araya gelme ihtimalinin gözardı edilmediği belirtilirken, iki lider arasındaki temasların iki liderin de kendi kaygıları olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi.

Kremlin'in açıklamasında, İdlib'de Türkiye'nin sorumluluğundaki bölgeden Esad rejimine bağlı güçlere ve Rus askeri altyapısına yönelik saldırıların devam ettiği belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus askerler kendi topraklarına geri dönsün, macera aramasınlar, aynı şekilde diğer daimi ülkeler içinde geçerli.
    Cevapla
  • dışarı 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyayı kapıdan kovun. artık sözlerinin hiçbir değeri yok. akıllarına yatıyorsa sahada karşılaşırlar sadece türklerle artık.
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiler ne demiş ayıdan post moskoftan dost olmaz.
    Cevapla
  • Musta63 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad'a desteğini kes muhaliflerle görüş sana toprak versinler , Esad'ın tabanı bile yok suriyede bu isyansa düşmezse bir sonrakinde mutlaka esadlar düşecek nereye kadar koruyacak masraf yapacaksin Putin
    Cevapla
  • Sabir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman gelin Türk tarafini Türkiyeyle temizleyin teröristlerden. Oyun bu oyun putin bile Reisin karsisina cikamiyor cünkü siz yalanlarla dolusunuz. Aslinda rusya iranin ve suriyenin sözünden cikamiyor. Harac aliyorya. Arablarin polonyasida Iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...