Mustafa Akıncı'nın skandal Türkiye açıklamasına ateş püskürdü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın İngiliz The Guardian gazetesine verdiği röportajda, "Kırım'ın ilhakı" gibi Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye bağlanmasının "korkunç" olacağı açıklaması KKTC'de tepki çekti.

Mustafa Akıncı'nın skandal Türkiye açıklamasına ateş püskürdü
Mustafa Akıncı'nın skandal Türkiye açıklamasına ateş püskürdü
GİRİŞ 08.02.2020 13:51 GÜNCELLEME 10.02.2020 09:41
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Rum medyası haberi "Mustafa Akıncı'dan cesur açıklamalar" başlığı ile duyurdu. KKTC'den de Akıncı'nın açıklamalarına "çirkin" diye tepki geldi.

 

AKINCI NE DEMİŞTİ?

26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan ve İngiliz The Guardian'a konuşan Akıncı, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye bağlanması konusunun, Türkiye'nin kendi çıkarlarına da aykırı olduğunu söyledi. Akıncı, "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" dedi. Tayfur Sökmen, Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul etmişti. Kıbrıs'ta federal çözümüne bir an önce varılması gerektiğini ifade eden Akıncı, "Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik" dedi. Akıncı, "Kıbrıslı Türkler laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istiyor" diye konuştu. Birleşik Krallık'ın AB'den çıkışına (Brexit) olumlu bakmadığını belirten Akıncı, "Alkışlarla karşılamadım, ama saygı göstermek zorundayız. Bundan sonra ülkenizi tek parça olarak tutabilecek misiniz, bilmiyorum. Bunda oldukça zorlanabilirsiniz" dedi.

 

RUM BASINI AKINCI'YI ÖVDÜ

Akıncı'nın açıklamaları Rum basınında çok geniş şekilde yer aldı. Gazeteler, "Mustafa Akıncı’nın cesur açıklamalar", "Türkiye’ye bağlanmaya karşı mücadele ilan etti" başlıklarını kullandı.

KKTC medyası da, Akıncı'nın açıklamalarını, "Anavatan-Yavruvatan değil, bağımsız ve kardeşçe" başlıklarıyla verdi.

ÇOK SERT TEPKİ: AKINCI AYAK OYUNLARI PEŞİNDE

KKTC'nin Hatay kökenli Milletvekili Bertan Zaroğlu ise Akıncı'nın açıklamalarına sert yanıt verdi. "Tayfur Sökmen, sizin siyasi bir dil kullanarak aşağılayabileceğiniz veya aşağılamaya çalışacabileceğiniz bir kişi değildir" diyen Zaroğlu, "Sayın Akıncı, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ötürü kısmen çok çirkin bulduğum, kısmen de aşırı komik duruma düştüğünüzü düşündüğüm bu düşüncelerinizi paylaşarak yeni bir ayak oyunu hazırlığında olduğunuz apaçık ortada" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 80
  • Sepetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Din iman olmazsa sonuç bu olur. Silahla alırsın ama elinde tutamazsın.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainliğinden yargılanmalı
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın türkiye aleyhine ve rumların lehine ikinci çıkışı
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs büyükşehir belediye başkanlığını zora sokuyorsun sayın akıncı bu söylemlerinle
    Cevapla
  • SITKI 4 yıl önce Şikayet Et
    gerzek!.. TÜRKİYE olmasaydı sen orada olabilirmiydin acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”