KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Töre'den Akıncı'nın açıklamasına tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamasına ilişkin, “Kör bir ideolojik saplantıyla Kıbrıs Türklerine, milli davamıza, ana vatan Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne zarar veren açıklamadır” dedi.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Töre'den Akıncı'nın açıklamasına tepki
KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Töre'den Akıncı'nın açıklamasına tepki
GİRİŞ 09.02.2020 13:26 GÜNCELLEME 09.02.2020 14:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Guardian'a verdiği demeçteki açıklamalarına yönelik tepkiler yükselmeye devam ediyor. Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar'ın ardından KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre'den de tepki geldi.

 

Töre, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamasına ilişkin, “Kör bir ideolojik saplantıyla Kıbrıs Türklerine, milli davamıza, ana vatan Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne zarar veren açıklamadır” dedi.

"TÜRK CUMHURİYETİNE ZARAR VEREN AÇIKLAMADIR"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın İngiliz Gazetesi The Guardian’daki röportajına tepki gösterdi. Töre yaptığı yazılı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ana vatan Türkiye ile her zaman bir ve bütündür. Esas ‘Korkunç’ olan, büyük mücadelelerle kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin en üst makamında oturan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın kör bir ideolojik saplantıyla Kıbrıs Türklerine, milli davamıza, ana vatan Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne zarar veren açıklamasıdır. 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı olmasaydı bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti de olmayacaktı. Ana vatan Türkiye ve Türk Ordusu Kıbrıs Türkünün bedenindeki kandır, candır ve Kıbrıs Türkleri, Türk milletinin mensubu olmaktan daima kıvanç duymaktadır” dedi.

 

 

BAŞBAKAN TATAR DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da dün yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıslı Türklerin iradesi ile yaşasın ve yücelsin diye kuruldu. Sayın Akıncı’nın buna rağmen Türkiye’nin KKTC’yi vilayet yapacağı gibi bir iddia ileri sürmesi temelsizdir. Biz eminiz ki halkımız kendisine hiçbir yararı olmayan bu tutuma gereken yanıtı Sayın Akıncı’yı seçmeyerek sandıkta gösterecektir” ifadelerini kullanmıştı.

AKINCI NELER SÖYLEMİŞTİ

Ther Guardian Gazetesi'nin “Kırım tarzı ilhak ihtimali” sorusunu “korkunç” diye yanıtlayan ve “Türkiye’nin kendi çıkarlarına aykırı” diye değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendi vizyonunun tümüyle farklı olduğunu savunmuştu.

Akıncı, "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demişti. Tayfur Sökmen, Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul etmişti. Kıbrıs'ta federal çözümüne bir an önce varılması gerektiğini ifade eden Akıncı, "Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik" ifadelerini kullanmıştı.

Akıncı, "Kıbrıslı Türkler laik, demokratik ve çoğulcu kimliğini korumak istiyor" diye konuşmuştu.

KAYNAK: İHA, HABER7
YORUMLAR 5
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    KKTC Meclisi neden bu adamı düşürmüyor. Vatana ihanet'ten indirebilirler.
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu solcu zihniyet türkiyede ve kktcde herzaman milli değerlerimizin düşmanlığını yapmaktadır.Kahrolsun bu zındık zihniyetler.
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    E D E P S i Z.
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam görevini yapıyor.. Dış güçler onu bunun için bu konuma seçtirmişler.. Daha seçildiği gibi bu tür açıklamalar yapmıştı. Ara ara bunlara devam ediyor. Niyeti açık.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    azil süreci başlasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası