Açık açık tehdit etti: Ülkeyi cehenneme çevirip hükümeti 3 günde deviririz!

Irak'ta Şii politikacı ve din adamı Sadr liderliğindeki Sadr Hareketi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Allavi'nin kabinesinde parti mensubu isimlerin bulunması durumunda 3 gün içerisinde hükümeti devirme tehdidinde bulundu.

Açık açık tehdit etti: Ülkeyi cehenneme çevirip hükümeti 3 günde deviririz!
Açık açık tehdit etti: Ülkeyi cehenneme çevirip hükümeti 3 günde deviririz!
GİRİŞ 10.02.2020 06:11 GÜNCELLEME 10.02.2020 06:17
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Irak'ta Şii politikacı ve din adamı Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sadr Hareketi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Tevfik Allavi'nin kabinesinde parti mensubu isimlerin bulunması durumunda 3 gün içerisinde hükümeti devirme tehdidinde bulundu.

 

 

Sadr'ın Askeri Yardımcısı Kazım İsavi, başkent Bağdat'ta basına yaptığı açıklamada, "Hareket, kabinede parti mensupları ve özellikle Şii silahlı gruplardan isimlerin olduğunu duyarsa, Irak'ı Allavi için cehenneme çevirecek ve hükümeti 3 gün içinde devirecek." dedi. 

 

 

Sadr Hareketi'nin hiçbir şekilde hükümetin bir parçası olmayacağını aktaran İsavi, Allavi hükümetinin kurulmasının engellenmesi halinde de Yeşil Bölge'ye baskın düzenleme tehdidinde bulundu.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, istifa eden Adil Abdulmehdi sonrası hükümeti kurma görevini 1 Şubat'ta bağımsız Şii siyasetçi Muhammed Tevfik Allavi'ye verse de sokağın Allavi'ye tepkisi dinmiyor.

Göstericiler, Allavi isminin, Mukteda es-Sadr ve Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri'nin ittifakı sonucu Salih'e sunulduğunu belirtiyor. Allavi ise adının 170 milletvekilinin imzasıyla Cumhurbaşkanına sunulduğunu ifade ediyor.

Muhammed Tevfik Allavi'nin bir ay içerisinde hükümeti kurarak Meclis'ten güvenoyu alması gerekiyor.

YORUMLAR 40
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Şii , şerrinden halas ; yapar mı yapar !
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    iran dünyada ki en büyük siyonist devlettir. Bunu bilmeyen müslüman olamaz.
    Cevapla
  • ÖZTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ve iran ortaklığı bariz şekilde görülüyor kafirin yaveri iran. olan sünnilere oluyor iran haritadan silinmeli.münafıklar müslüman sunni düşmanı şia rejimi iran
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman devir, ABD ve İran’la dans edin. Irak ın hiç önemi Yok kanı bozuklar
    Cevapla
  • Figan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ırak nemenem bi memleket.! Tarih boyunca hic bitmedi fitne fesat ...kafir yapıyor durmadan tuzak hesap....müslüman da müslümana olmuş kasap..!
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bitmez ucunda Bizans Imparatorlugu, Rusya ve Israil varsa bitmez. Ucunda Turkiye Topraklarini ve Ortadogu Topraklarini Bizans' a donusturmek varsa bitmez. Lubnan' da Orthodoks bir Hristiyanin Cumhurbaskani olmasindan rahatsiz olmayxn Sunni, Sii Munafik Liderler varsa bitmez. Fetih Svasi kurmayan Muslumanlar varsa bitmez
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    eee hz hüseyinin ahıdır iflah olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız