Mustafa Akıncı'ya KKTC milletvekillerinden tepki: Seçim korkusu yaşıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, İngiliz The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalar tepki çekmeye devam ediyor. KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Halkın Partisi milletvekilleri Akıncı'nın yaptığı açıklamaları, talihsiz bulduklarını belirterek, açıklamayı 'seçim korkusu için yapılan bir açıklama' olarak değerlendirdi.

Mustafa Akıncı'ya KKTC milletvekillerinden tepki: Seçim korkusu yaşıyor
Mustafa Akıncı'ya KKTC milletvekillerinden tepki: Seçim korkusu yaşıyor
GİRİŞ 10.02.2020 15:47 GÜNCELLEME 10.02.2020 15:47

Demirören Haber Ajansı'na konuşan UBP milletvekili ve eski müzakereci Oğuzhan Hasipoğlu, "Cumhurbaşkanı Akıncı hangi ülkenin başkanı?" diye sordu.

Hasipoğlu, "Devletin başının, federal çözüm olmaz ise temsil ettiği devletin işte o zaman diğer devletler tarafından da tanınabileceği hiç aklının ucundan geçmez mi? Bir cumhurbaşkanı kendi devletinden bu kadar mı umutsuz olur? Neden bir korku olarak Türkiye'ye ilhak gibi konuları gündeme getiriyor? Böyle bir gündem yok. Sırf seçimler için böyle bir gündem yaratılıyor" dedi.

"KIRBIS'TA HER ZAMAN TÜRK OLACAK"

Akıncı'nın halkı bölüp kendine göre bir seçim propagandası yapmaya çalıştığını ifade eden Hasipoğlu, "KKTC halkı, Anavatan Türkiye ile etle tırnak gibidir. Beraber yürüyecektir yoluna. Bizim bundan sonraki hedefimiz cumhurbaşkanlığını almaktır. Ülkemizi tanıtmak istiyoruz, hak ettiği yeri almasını istiyoruz" dedi. KKTC'nin geleceğinin Akıncı ile tehlikede olduğu mesajını veren Hasiopoğlu, Akıncı'nın 'Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak' sözünü eski bir söz olarak değerlendirmesine, "Bizim için eski ve yeni yok. Kıbrıs Adası üzerinde her zaman Türklük olacaktır. Bizler burada serhat bekçisiyiz" diye konuştu.

"AKINCI OYUN OYNUYOR"

Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da Akıncı'nın bir oyun oynayarak seçim öncesinde tansiyonu tırmandırmak istediğine dikkat çekti. Manavoğlu, "Akıncı tansiyonu yükseltiyor. Bazı oyları kendisine çekmek için böyle konuşuyor. Bu konuları gündeme getirmek ülkemiz için doğru değil. Daha dikkatli olmalı Akıncı. Kıbrıs Türk halkının, cumhurbaşkanı makamında oturacak insanda beklediği, Türkiye ile ilişkilerin iyi olmasıdır. Türkiye ile birlikte yan yana olan bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı makamında olmalı" dedi.

"SEÇİM KORKUSU İÇİN AÇIKLAMA"

UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, Akıncı'nın 26 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük açıklamalar yaptığını söyledi. Akıncı'nın seçimleri kaybetme kaygısı içerisine girdiğini ifade eden Saner, "Akıncı'nın açıklamaları seçim korkusu ile yapılmış bir açıklama. Soldaki rakipleri ile arasındaki oy farkı için böyle davranıyor" dedi.

KKTC'nin gündeminde Türkiye'ye bağlanma gibi bir durumun olmadığını anlatan Saner şöyle konuştu: "Ortamı manipüle etmek için böyle bir cümle kuruyor. Kıbrıs'ta iki ayrı devleti de Akıncı'dır bahseden. Akıncı, neyi konuştuğunu iyi bilmeli. Akıncı kullandığı kelimeleri iyi seçmeli. Çünkü Kıbrıs Türk Halkı, Anavatan Türkiye ile yoluna devam edecektir. Eğer Türkiye ilhak isteseydi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Ada'nın tümünü alırdı. Bu tip davranışlar Türkiye ile aramızı bozmaktan öteye gitmez. Cumhurbaşkanlığı konumunda olan bir kişi Kıbrıs Türk Halkı'nın çıkarını korumalı, seçim için açıklamalar yapmamalı."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak