Esad rejimi Türk askerlerini şehit etti, dünya böyle gördü: Ellerini kıracağız

Suriye'de Esad güçlerinin 5 Türk askerini şehit etmesi, 5 Mehmetçiği yaralaması dünya basınında geniş yer buldu. Ajans, televizyon ve haber siteleri gelişmeyi son dakika olarak duyururken, Katar merkezli Al Jazeera, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un "Bayrağımıza uzanan elleri kırarız" sözlerini ön plana çıkardı.

GİRİŞ 10.02.2020 17:14 GÜNCELLEME 11.02.2020 09:19
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib kentinde, 5 Türk askerinin Esad güçleri tarafından şehit edilmesi ve 5 askerin de yaralanması dünya basınında geniş yer buldu.

 

SALDIRI SONRASI DÜNYA BASININDAN YANSIYANLAR

 

Dünyanın önde gelen iki haber ajansı Reuters ve AFP, Esad rejiminin saldırısını kullanıcılarına son dakika koduyla duyurdu. İngiliz Reuters "Suriye'nin kuzeybatısında 5 Türk askeri öldürüldü" başlığını kullanırken, Fransız AFP, "Suriye rejim güçleri tarafından 5 Türk askerinin öldürüldüğü rapor edildi" ifadesini kullandı.

İngiliz haber ajansı Reuters, gelişmeyi okuyucularına böyle duyurdu....

"HÜKÜMET TOP ATIŞIYLA TÜRK ASKERLERİNİ ÖLDÜRDÜ"

İngilizlerin önemli haber kanalı BBC de gelişmeyi son dakika ile duyurdu. BBC'nin Türk haber sitelerine dayandırarak okuyucularına servis ettiği haberinde "Suriye'de savaş: Hükümet, İdlib'de Türk askerini top atışıyla öldürdü" başlığını kullandı. 

İngiliz basını...

HAARETZ: TÜRKİYE KARŞILIK VERDİ

Rejimin Türk güçlerine saldırısı İsrail basınında da geniş yer buldu. Haaretz gazetesi, "Türk yetkililer, Suriye Ordusunun saldırısında 5 askerin öldüğünü ve gerekli karşılığın verildiğini söyledi" manşetini kullandı.

İsrail basını...

RUS BASINI GELİŞMEYİ ÖN PLANA ÇIKARDI

Rus devlet ajansı TASS gelişmeyi son dakika olarak verirken, Russia Today (RT), Sputnik ve RIA da acı haberi okuyucularıyla paylaştı.

Rus basını...

ARAP DÜNYASI SON DAKİKA İLE DUYURDU

Arap basının önde gelen haber kanalları Sky News Arabia, Al Arabia, Asharq Al-Awsat ve Katar merkezli Al Jazeera, 5 Mehmetçiğin şehit edildiği 5 askerin de yaralandığı saldırıyı anbean Arap dünyasına aktardı.

Al Arabiya şehit haberini manşetine taşıdı...

"BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLERİ KIRARIZ"

Al Jazeera özellikle, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sözlerini ön plana çıkardı. Altun Twitter'dan yaptığı açıklamada gerekli karşılığın verildiğini belirtirken, "Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye'yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır. Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya; dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

BAE merkezli The National sitesi, "Suriye'deki Türk karakoluna düzenlenen saldırıda beş Türk askeri öldürüldü" başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Amerikan basınından Voice of America da acı haberi ülke halkıyla ile paylaştı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA SALDIRMIŞLARDI

Esad rejimine bağlı güçler geçtiğimiz hafta da Türk askerine saldırmış, 7'si asker 1'i sivil personel 8 kişi şehit düşmüştü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 83
  • Mehmet Sevli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların derdi israile yer açmak Onun için şehirleri yerle bir edip boşaltıyorlar Rus abd Fransa İngiliz İsrail iran bilimum mısır bae sudiler hepsi beraber
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen. Daha yeni mi anladınız. İsrail gelip yerleşecek direk bizimle komşu olmaz ise israil hiç bir zaman yaşayamaz çünkü arapların hiç birine güvenmiyor.
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Esedi esefle kınıyoruz, utan be senin milletin bu ülkede hayatını idame ettiriyor, sen bizim askerimizi vuruyorsun, el vicdan.yeter artık yeter.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyenin arkasına iran ve rusya var.bizim israil ve abd.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed,in arkasında Rusya var Yoksa Esed Türklere saldıramaz!!? Bu Yüzden Türkiyenin Rusyayı uyarmadan Esed,,e saldırması lazım?.
    Cevapla
  • gül bülbül 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz dünyadaki mazlumların tek umudu ALLAHIM tüm mazlumların umudu olan ülkemizi sen her türlü kötülükten ve felaketten koru inşallah...askerimize polisimize yardım eyle ayaklarına taş değdirme inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?