Trump'tan çok konuşulacak 'coronavirüs' açıklaması! Tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, nisan ayında havaların ısınmasıyla Çin'de başlayan yeni tip koronavirüs salgınının son bulacağını savundu.

Trump'tan çok konuşulacak 'coronavirüs' açıklaması! Tarih verdi
Trump'tan çok konuşulacak 'coronavirüs' açıklaması! Tarih verdi
GİRİŞ 11.02.2020 06:33 GÜNCELLEME 11.02.2020 07:49
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Trump, yarın ön seçimlerin yapılacağı New Hampshire eyaletinde düzenlediği miting öncesinde Fox televizyonuna, Çin ile ikili ilişkileri ve yeni tip koronavirüs salgınını değerlendirdi. 

 

 

Çin'in virüs salgınıyla ilgili gayet profesyonelce davrandığını vurgulayan Trump, "Çin'in çok yakında virüsü kontrol altına alacağına inanıyorum. Nisan ayında havaların ısınmasıyla koronavirüs de bitmiş olur." diye konuştu. 

"EN İYİ UZMANLARIMIZI GÖNDERİYORUZ"

 

 

Trump, ABD'nin virüsün ortaya çıktığı Çin'in Vuhan bölgesine Dünya Sağlık Örgütü uzmanları gönderdiğine işaret ederek, "Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Çin ile yapılan ticaret anlaşmasının da iki ülke ilişkilerine katkı sağladığını belirten Trump, anlaşmadan sonra Çin'in ABD'ye saygı duymaya başladığını vurguladı. 

Söz konusu anlaşma sayesinde Çin'in milyarlarca dolarlık ABD ürününü tekrar satın almaya başladığını aktaran Trump, "Virüsün Çin'in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz." dedi. 

ÇİN'DEKİ KORONAVİRÜS SALGINI

Yeni tip koronavirüs ilk olarak 12 Aralık 2019'da Vuhan'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Pekin yönetimi, ülke içinde salgınla mücadele için çeşitli önlemler alarak Vuhan'a girişleri yasaklamış, çıkışlara da çok özel durumlarda izin verileceğini açıklamıştı.

Çin'de ölü sayısının her geçen gün arttığı ciddi salgına dönüşen virüse karşı, henüz aşı ya da etkili bir ilaç bulunamadı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Hasandagli 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar iktidara gecince yeryüzünde bozgunculuk yapmaya ekini ve nesli bozmaya caba harcarlar bakara suresi
    Cevapla
  • alara 4 yıl önce Şikayet Et
    çinin başına gelenden ders alınmalı ve biyolojik silahla mücadele merkezi kurulmalı
    Cevapla
  • alara 4 yıl önce Şikayet Et
    he anlaşma sağlandı demekki çin abd mallarını eşşek gibi alacak buna karşın abd de nisan ayına kadar hayvanlarını durduracak
    Cevapla
  • Hafize 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler yaptığı yapay güneş sistemini biran önce çalıştırsınlar ki Nisan ayına kadar ne olacağı belli olmaz Donald Trump.
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep söylüyorduk ABD SALDIRIDA. HAVALARIN ISINMASIYLA NİSAN AYI İLE NE ALÂKA.? TRAMPET VE ABD BU İŞİN TAM ORTASINDA.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum