Esad'ın ikinci saldırısı sonrası İran'dan Türkiye'ye ilginç teklif

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İdlib'de Esad güçlerinin Türk askerlerini şehit etmesinin ardından, Türkiye ve Suriye arasındaki diyaloğa yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek arabuluculuk teklifinde bulundu.

Esad'ın ikinci saldırısı sonrası İran'dan Türkiye'ye ilginç teklif
Esad'ın ikinci saldırısı sonrası İran'dan Türkiye'ye ilginç teklif
GİRİŞ 11.02.2020 10:45 GÜNCELLEME 11.02.2020 14:27
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Esad rejiminin Türk askerine ikinci defa saldırmasının ardından iki ülkeye de teklifte bulundu.

 

ARABULUCULUK TEKLİFİ

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İran, kardeş komşular Türkiye ve Suriye arasındaki diyaloğa yardım etmeye hazır olduğunu doğruluyor. Gerilimin tırmanması sadece teröristlerin ve sponsorlarının çıkarlarına hizmet ediyor" diye yazdı. Kan dökülmesinin önlenmesi gerektiğini kaydeden İranlı bakan, Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

 

MEHMETÇİĞE ARKA ARKAYA SALDIRILAR

Esad rejimi dün İdlib'de Türk askerlerini top atışlarıyla vurmuş, 5 asker şehit düşerken 5 asker de yaralanmıştı. Rejime bağlı güçler geçtiğimiz hafta da Türk askerine saldırmış, 7'si asker 1'i sivil personel 8 kişi şehit düşmüştü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İktidar, ABD ve Batı ile girdiğimiz Suriye batağından bir an önce çekilmeli. Çekilen bunca acı yeter demeli. Zalim Esed'le görüşülmez, ama bize her kazığı atan Trump dost öyle mi?!
    Cevapla
  • basit 4 yıl önce Şikayet Et
    münafık iran aklinca sahada zor duruma düşürüp o hayvanatla müzakereye zorlıyacak ...son olaylarla kaybettiği prestijini agresif hareketlerle düzeltmek isteyen bir münafık var karşımızda...bu açiklama üstü örtülü tehdittir....
    Cevapla
  • Memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran oglum ne diyalogu? Geri cekilin yoksa sizi gömeriz!
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Atari oyunumu savaş oyun değil. savaşmak istiyen gitsin arkadan alkış tutmak k ne kimin savaşı bu başkasının toprak bütünlüğünde ne işimiz var bence ölen genç askerlerin aile sine nedicez yada nedicekler. Macara cilik aksiyon abd filmdeki dublörler gibi değil.
    Cevapla
  • HERDOĞAN... 4 yıl önce Şikayet Et
    Saldıranlar zaten iranli milisler Defolun münafıklar. Misliyle ödeyeceksiniz bedelini
    Cevapla
  • Erdo 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın gayrı meşru güçlerinin sınırımızın ötesinde ne işleri var. Ne Amerika ne Rusya ne de İran kesinlikle dost değiller. Ülkemizin çıkarına olanı ne ise onu yapmalıyız. Bu saatten sonra kimseyi dinleyemeyiz. Bedeli ne olursa olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi