İdlib'de düşürülen helikopterle ilgili dikkat çeken Süleymani detayı!

İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu, geri almaya çalıştıkları Serakib ilçesi yakınlarında rejime ait bir helikopteri vurdu. Görüntüleri sosyal medyada paylaşılan helikopterde ölen pilotun, İranlı general Kasım Süleymani'yle fotoğrafı ortaya çıktı.

İdlib'de düşürülen helikopterle ilgili dikkat çeken Süleymani detayı!
İdlib'de düşürülen helikopterle ilgili dikkat çeken Süleymani detayı!
GİRİŞ 12.02.2020 05:56 GÜNCELLEME 12.02.2020 07:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gerginliğin yükseldiği İdlib'de, Suriyeli muhalifler rejim güçlerine ait bir helikopteri düşürdü. Sosyal medya hesaplarından duyurulan haberde, helikopterin içindeki pilotların öldüğü aktarıldı.

 

 

ÖLEN PİLOTUN SÜLEYMANİ İLE FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI

Helikopterin pilotu ile ilgili dikkat çeken bir detay sosyal medyada paylaşıldı. Suriyeli muhaliflere yakın olduğu bilinen bazı sosyal medya hesaplarında, helikopter pilotunun, geçtiğimiz ay ABD operasyonu sonucunda öldürülen İranlı general Kasım Süleymani ile olan bir fotoğrafı paylaşıldı. 

 

 

MSB'DEN DÜŞEN HELİKOPTER AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı düşen helikopterle ilgili Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: Alınan son bilgilere göre; İdlib bölgesindeki An Nayrab'dan rejim unsurlarının çıktığı ve Rejime ait 1 helikopterin düştüğü öğrenilmiştir.

Askeri muhalifler, Serakib ilçe merkezinin batısındaki Neyrab ile kuzeyindeki Afis köyü hattında rejime ait 2 tankı imha ederken, 1 tank ve 1 adet 23 mm uçaksavar ele geçirdi. Esed rejimi ve destekçileri, ay başında Rusya'nın hava desteğiyle Serakib ilçe merkezi ve Neyrab ve Afis'in de aralarında olduğu bazı köylere hakim olmuştu. 

ASTANA VE SOÇİ MUTABAKATLARINA UYMADILAR

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu. Ancak rejim ve İran destekli teröristler, ateşkes ilanıyla durumun muhafaza edilmesinin kararlaştırıldığı 4 bölgeden 3'ünü Rusya'nın hava desteği sayesinde ele geçirdi ve İdlib'e yoğunlaştı. Rejim güçlerinin Eylül 2018'de askeri yığınağına hız vermesi üzerine, Türkiye ve Rusya, 17 Eylül 2018'de ateşkesi güçlendirmek için Soçi'de ek mutabakata vardı. Saldırılarına kısa bir süre ara verdikten sonra yeniden başlayan rejim güçleri, Mayıs 2019'da bölgeyi tümüyle ele geçirmek için kara operasyonu düzenledi. 

REJİM SALDIRILARINDA 1800'DEN FAZLA SİVİL CAN VERDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10 Mayıs 2019'da yaptığı açıklamada, rejim unsurlarının İdlib'in güneyine yönelik artan saldırı ve tacizlerinin 6 Mayıs'tan itibaren kara harekatına dönüştüğüne dikkati çekmişti. Rejim ve destekçileri bu tarihten itibaren, Kefrenbude, Han Şeyhun, Maraatinüman, Serakib gibi büyük ilçelerin yanı sıra İdlib'in güneyi ve güneydoğusu, Hama'nın kuzey ve doğu kırsalı ile Halep'in güney ve batı kırsalında çok sayıda yerleşimi yoğun topçu ve hava saldırıları neticesinde ele geçirdi.

17 Eylül 2018'deki Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında 1800'den fazla sivil can verdi. Ocak 2019'dan beri Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 767 bine ulaştı.

YORUMLAR 37
  • Fuat 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantıken, Karamollaoğlu'nun bunu da şehit sayması lazım.
    Cevapla
  • kafirler 4 yıl önce Şikayet Et
    kafirlerle bir olup müslümanlara karşı savaşırken öldüler ve kafir olarak öldüler.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    işte katiller hani Ümmetçiydin İran Meshepçi katil İRAN
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mı bizim din kardeşimiz.... Bunlar bizim can düşmanımız..... Ateşiniz bol olsun yahudi uşakları.
    Cevapla
  • Cevagir 4 yıl önce Şikayet Et
    Birgun ibn rasit karincayla dertlesiyordu ,ey karinca nedir bu yükün diye sordu ,karincada , durdu durdu ve durdu ,sizlerden bu masli dinlediniz yahu kaeincayla insan konusurmu akil var mantik var
    Cevapla
  • Yavuz Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Keramet ve mucize haktır ve Allah ın fiilidir.
    Cevapla
  • Hiç 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün Hz. İsa'nı asasını koca bir yılana dönüşmesi için yere attılar fakat asa langur lungur yere düştü, olmadı. Neden mi? Çünkü: "Asa aynı asa fakat el aynı el değil de ondan. Velhasıl; Akıl mahluktur. Rehberliği bir noktaya kadar olur. Sonra Kalp, Ruh, Sır... devam eder. Nasibi olana. Vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...