Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Guaido'nun tutuklanacağı gün gelmedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif Juan Guaido'nun mahkeme kararı çıktığı zaman hapse gireceğini bildirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Guaido'nun tutuklanacağı gün gelmedi
Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Guaido'nun tutuklanacağı gün gelmedi
GİRİŞ 14.02.2020 22:42 GÜNCELLEME 14.02.2020 22:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ülke basınına göre başkent Caracas’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Maduro, "Venezuela mahkemeleri, işlediği suçlardan ötürü tutuklanmasına karar verdiği an Guaido hapse girecek. O gün henüz gelmedi." ifadesini kullandı.

GUAİDO YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞINI İHLAL ETTİ

ABD başta olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteği ile 23 Ocak 2019’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, askeri kalkışma ve darbe çağrıları ve sınır ihlal girişimine imza atmasının yanı sıra Venezuela yargısının koyduğu yurt dışı çıkış yasağını da iki kez ihlal etmişti.

Venezuela'dan son kez 19 Ocak'ta ayrılan Guaido, Kolombiya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, Kanada ve ABD'yi ziyaret etmiş, 11 Şubat'ta döndüğü başkent Caracas'ta tepkilerle karşılanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Keskinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Guadio gibi satılmış, İNSANLIKTAN NASİPSİZ KÖPEK sadece Venezuella'da değil, dünyanın her yerinde var, EMPERYALİZMİN TASMALI İTİ OLARAK..
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye Maduraya destek verdi diye amerika birsey yapamiyor yoksa bu adami coktan ezmislerdi... en az 10.000 asker yollamamiz lazim ki guney amerikada kolumuzu asla kesemesinler ;) hic degilse 100 sene sonra bizim ecdadamiz bu amerikaya bi guzellik yapar ;)
    Cevapla
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi canim o kadar da değil
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    İş halkta bitiyor darbecilere geçit vermeyecekler halktan büyük güç yoktur.Esadda bir darbecidir suriye halkı istese buna dur derdi ama ne yazıkkı herkez müslüman bir türk değil
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Elinden kaçırmadan al içeri iti.
    Cevapla
  • mşü 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de de kılıçdaroğlunun tutuklanacağı gün daha gelmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması