Dünya Sağlık Örgütünden hükümetlere "hazırlıklı olma" çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve diğer kent, bölge ile ülkelere yayılan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ile ilgili hükümetlere hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütünden hükümetlere "hazırlıklı olma" çağrısı
Dünya Sağlık Örgütünden hükümetlere "hazırlıklı olma" çağrısı
GİRİŞ 15.02.2020 22:02 GÜNCELLEME 15.02.2020 22:03
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

DSÖ Başkanı Ghebreyesus, Almanya'da devam eden "56'ncı Münih Güvenlik Konferansı'nda" Kovid-19'a ilişkin açıklama yaptı. 

 

 

DSÖ'nün, salgında vaka sayısının artmasından endişe duyduğunu ifade eden Ghebreyesus, örgütün, uluslararası bir uzman ekibinin salgını anlamak için Çinli meslektaşlarıyla çalıştığını belirtti.

'TAHMİN ETMEK İMKANSIZ'

Ghebreyesus, "Bu salgının hangi yöne gideceğini tahmin etmek imkansız" diyerek, hükümetlerden, Kovid-19'a karşı hazırlıklı olmalarını talep etti.

 

 

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Kovid-19'un, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ "acil durum" ilan etmişti.

Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 1527'ye yükselmiş, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 67 bini geçmişti.

YORUMLAR 41
  • efekod 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virüs her yeri vurur ama güneşin çocukları galleri ingiltereyi...ve israili vurmaz neden acaba ??? kanserin çok az olduğu gibi yaşayacağız ve göreceğiz inanmayanlara da ayrıca .... (neden acaba ??? )
    Cevapla
  • alihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsü abd abye ve israile yayabilsek çok güzel olurdu
    Cevapla
  • Daglar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığı gerekli miktarda maske tulum steril esya vs stoklamışmıdır acaba?
    Cevapla
  • Memoji 4 yıl önce Şikayet Et
    krizi fırsata çevirmemiz ve yurt dışında ülkemizi turistik anlamda reklamlarını dolandırmamız lazım. Çin dünyada en çok turist çeken 7 ülkesinden biri. Bize çok büyük ekonomik katkı sağlar
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Koyun-kasap muhabbeti. Bence herşeyden önce bizim için en kötü senaryoya göre tedbir alınmalı. Tersi olsa Allah bedelini yetkililere ödetsin. İki elim yakalarinda olacak. Ama herzamanki gibi yumurta ağza gelmeden hareket etmeyeceğiz malesef.
    Cevapla
  • Hazar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz çok saçma budurumdan ders çıkarmanız gerekirken maddi çıkarı ön plana almışsınız yazık yarın sizin başınıza gelmeyeceği ne malum olaya bir başka açı bulmalıydınız örnek Allah fil ordusuna yaptıklarını ebabil kuşlarını nasıl gönderdiğini hiçmi okumadın yıllardır doğu Türkistan yapılan zulmu bir virüsle mahvetmişken sen çıkarmeselesi yapman ne kadar doğru lütfen yorum yaparken birde bu pencereden bakınız
    Cevapla
  • _muhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölümcül deney
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor