Yunan medyasından itiraf: Libya'da kazanan Türkiye oldu

Türkiye'nin Libya hükümeti UHM ile yaptığı anlaşmadan rahatsızlığını her fırsatta dile getiren ve bu konuyu AB, BM ve hatta Trump'a taşıyan Yunanistan yenilgiyi kabul etti. Yunan medyası, "Yunanistan elinden geleni yapıyor ama BM, Türkiye-Libya arasında imzalanan anlaşmadan doğan yeni Münhasır ekonomik bölge sınırlarını kabul edecek." yorumunu yaparak Libya'da Türkiye'nin kazandığını açıkladı.

Yunan medyasından itiraf: Libya'da kazanan Türkiye oldu
Yunan medyasından itiraf: Libya'da kazanan Türkiye oldu
GİRİŞ 17.02.2020 01:00 GÜNCELLEME 17.02.2020 01:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunan medyası, BM'den ümidini kesti: Doğu Akdeniz'de kazanan Türkiye oldu
Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan rahatsız olan Yunanistan, BM'ye yaptığı itirazdan umduğunu bulamadı. Yunan basını, "BM, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan doğan yeni Münhasır Ekonomik Bölge sınırlarını kabul edecek" diyerek kazan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Türkiye ile Libya arasında 27 Kasım'da imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırası Doğu Akdeniz'de ile iki ülke arasında Münhasır Ekonomik Bölge sınırları oluşturmak adına ilk adım atılmıştı.

TÜRKİYE'Yİ AB'YE VE BM'YE ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

 

 

Anlaşmadan duyduğu rahatsızlığı her fırsatta gösteren Yunanistan, ilk olarak Libya Büyükelçisi Muhammed Yunus Menfi'yi sınır dışı etmiş daha sonra da Türkiye'yi Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etmişti. Anlaşmanın kötü niyetle yapıldığını öne süren Atina yönetimi, anlaşmanın bölgede istikrarsızlığa sebep olacağını savunmuştu.

YUNAN MEDYASI: KAZANAN TÜRKİYE

Yunan gazetesi Kathimerini, bugün manşetinde Türkiye ile Yunanistan arasında krize neden olan Libya meselesine değindi. Kathimerini "Yunanistan elinden geleni yapıyor ama BM, Türkiye-Libya arasında imzalanan anlaşmadan doğan yeni Münhasır ekonomik bölge sınırlarını kabul edecek." diyerek kazanan ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

YORUMLAR 15
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kazandığımızı da açıklamışlar mı bari?
    Cevapla
  • fikret 4 yıl önce Şikayet Et
    haritaya baktığımız zaman komşumuz hafter bu adam türkiye düşmanı libyanın %90 elinde askeri gücü var arap devletlerinin desteği rusya amerika avrupa destekliyor devlet başkanı gibi karşılanıyor biz trablus devleti bizi istiyor burası da suriye gibi olaçak
    Cevapla
  • Selçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun içinde oyun olabilir
    Cevapla
  • ercisli 4 yıl önce Şikayet Et
    onemli olan turkiyenin munhasir bolgeyi kazanip kazanmamasi degil.onemli olan turk iradesinin kazanmasi..para gecici irade kalici..
    Cevapla
  • ddddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan chpnin kabul etmesi bütün dünya Türkiyenin iyiliğini istese CHPliler istemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor