Moskova'da kritik zirve sona erdi! Türkiye'den peş peşe açıklamalar

Türk ve Rus heyetlerinin Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durumu ele almak amacıyla Moskova'da yaptığı görüşmeler sona erdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da yapılan İdlib görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı ve "Karşılıklı ateşkesin tesis edilmesi, Soçi Mutabakatı'na tekrar geri dönülmesi ve sahadaki ortak devriye dahil görüşleri paylaştılar" dedi. Bir açıklama da AK Parti'den geldi.

Moskova'da kritik zirve sona erdi! Türkiye'den peş peşe açıklamalar
Moskova'da kritik zirve sona erdi! Türkiye'den peş peşe açıklamalar
GİRİŞ 18.02.2020 14:19 GÜNCELLEME 18.02.2020 15:06
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türk ve Rus heyetlerinin Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki durumu ele almak için Moskova'da yaptığı görüşmeler sona erdi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Karşılıklı ateşkesin tesis edilmesi, Soçi Mutabakatı'na tekrar geri dönülmesi ve sahadaki ortak devriye dahil görüşleri paylaştılar. Moskova'daki görüşmelerde netice çıkmazsa önümüzdeki günlerde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle yaptığı toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu, Çelik, "İki gün üst üste bu görüşmeler yapıldı. Türkiye'nin bu konudaki tezi açık ve net. İdlib'de rejim Soçi mutabakatına uygun olarak çekilmezse, gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi" dedi.

 

GÖRÜŞMELER İKİ GÜNDÜR DEVAM EDİYORDU

Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yerel saat ile 10.00’da basına kapalı başlayan görüşmelere diplomatlar, askeri yetkililer ve istihbarat yetkilileri katılıyor.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rus heyetine ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentyev başkanlık ediyor.

Türk ve Rus karma heyetleri dün İdlib konusunda Moskova’da görüşmeler yapmıştı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, toplantıda Türk heyeti, sahada gerginliğin süratle azaltılması ve insani durumun daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilmesi gereğini vurgulamıştı.

Ayrıca görüşmede İdlib’de Soçi mutabakatı kapsamında varılan mutabakatların tam olarak uygulanması ve ihlallerin engellenmesi amacıyla alınabilecek önlemler istişare edilmişti.

Görüşmelere bugün devam edileceği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 51
  • sessiz 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslar ABD yi mumla aratacak anlaşılan
    Cevapla
  • Madem rusya tehtid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bogazlari kapatin.
    Cevapla
  • silahlanın 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanı düşmanın silahlarının aynıyla yenemezsiniz. düşmandan daha iyi silahlar yapmamız lazım. Bunun için bütün türkiye bir araya gelmeli. Tehlike çok büyük, tekrar uyarıyorum, tehlike çok büyük. Yemeyin içmeyin silahlanın.
    Cevapla
  • asfasf 4 yıl önce Şikayet Et
    yine devriye ALLAHIM kafayı yemek üzereyim yemin ederim !!!!!!!!
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan başkalarına güven hatasına düşmeyelim.Beşer şaşar lakin tevbe kapısı açıktır.Hazırlık yapıp kendi göbeğimizi kendimiz keselim.Onların hiç biri bizim alacağımız riski bölgede alamazlar.Blöf ,şantaj,tehdit yapıyorlar.İleri gidelim gerekirse biraz masada geri çekiliriz.Allah yar ve yardımcımız olsun.Hepberaber tevbeye ve duaya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!