Rusya'dan İdlib müzakereleriyle ilgili açıklama

Moskova'da bir araya gelen Türk ve Rus heyetlerinin görüşmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gerginliği azaltmak ve insani durumu hafifletmek için gereken önlemleri sağlayan mevcut anlaşmalara bağlı kalınmasının teyit edildiği belirtildi.

Rusya'dan İdlib müzakereleriyle ilgili açıklama
Rusya'dan İdlib müzakereleriyle ilgili açıklama
GİRİŞ 18.02.2020 21:24 GÜNCELLEME 19.02.2020 03:45
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İdlib'de rejim güçlerinin Türk askerine saldırmasından sonra yaşanan gelişmelerin ardından Ankara'daki ilk görüşmenin ardından Moskova'da gerçekleşen ikinci görüşme de tamamlandı.

 

 

''MEVCUT ANLAŞMALARA BAĞLI KALINDI''

Dün başlayan görüşmelerin bugün tamamlanmasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Açıklamada, "Her iki taraf da terörle mücadeleye devam ederken gerginliği azaltmak ve insani durumu hafifletmek için gereken önlemleri sağlayan mevcut anlaşmalara bağlı kalmayı teyit etti" ifadeleri kullanıldı.

 

 

Açıklamada ayrıca, "Görüşmede, İdlib ve Suriye'nin diğer bölgelerinde uzun vadeli güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ülkenin egemenliği, bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne bağlılık temelinde mümkün olduğu vurgulandı" ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında öngörüldüğü üzere BM aracılığıyla Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin Suriyeliler tarafından yürütülen siyasi sürecin ilerletilmesinin de altı çizildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst davranıyorsun,hey rusya
    Cevapla
  • Evad ı Fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Domuzdan post, gavurdan dost olmaz. Nettt
    Cevapla
  • Ert68 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Moskof orta Doğu'da haritalar degisti mı sıra seninde ülkene gelecek emin ol
    Cevapla
  • sarhoş 4 yıl önce Şikayet Et
    sarhoş lavrov. bir de utanmadan konuşuyor. başka bir ülkenin sınırının dibinde başka bir ülkede kan döküyor ve utanmadan birde toprak bütünlüğünden bahsediyor. sarhoş.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA İDLİBİ PYD’YE Mİ VERECEK?? İsrailin nüfusunun çoğunluğu nerden İsraile gitti ?(Rusyadan) Rusya'da Boris YELTSIN ve ABD mutabakatı ile "SSCB'NİN TÜM VARLIĞI SATILARAK RUS OLİGATT " zenginleri nasıl yaratıldı ? LENİN Yahudi miydi? Rusya bir taraftan İran'a S-300 satarken diğer yandan GKRY / Girit'e taşınan S-300'lere İsrailin uçaklarının İRANA TAARUZU için "S-300lere taarruz taktikleri " ile ilgili imkan yaratmadı mı ? Yani Rusya herzaman İsrailin güvenliğini ön planda tutmuyor mu? Halen Netenyahu neden sıkça Rusya'ya gidiyor ve İsrail nasıl Rus hava savunma şemsiyesi varken Suriyedeki hedefleri rahatlıkla bombalıyor??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi