Rusya'dan ABD'ye 'Yağmacı' benzetmesi çok sert açıklama

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD'nin Suriye'deki petrol sahalarını kontrol altında tutarak yağmaladığını iddia etti.

GİRİŞ 18.02.2020 22:32 GÜNCELLEME 18.02.2020 22:34
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya'nın Dışişleri Bakanı Di Maio, Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında 2+2 formatında Bakanlar Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen görüşmelerde Libya'daki sürecin ele alınacağı 5-5 formatındaki Cenevre görüşmeleri ele alındı. Yarın başlayacak görüşmeler için tarafların beklentileri masaya yatırıldı. 2 ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel istikrarların ele alındığı görüşmelerin ardından Sergey Şoygu ve Sergey Lavrov, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüşme gerçekleştirdi.

 

 

Görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Şoygu ve Lavrov, gazetecilerin Suriye'deki sorularını cevapladı. Sergey Şoygu, Suriye'de ABD'nin varlığı ile ilgili çok sert bir açıklama yaparak ABD'yi yağmacılıkla suçladı. ABD'nin Suriye'deki petrol sahalarını kontrol altında tuttuğunu iddia eden Şoygu, "Suriye'de petrolün çıkarıldığı sahalar ABD tarafından kontrol altında tutuluyor. Suriye'ye ve Suriye halkına ait olan zenginlikler yağmalanıyor" dedi.

 

 

YORUMLAR 32
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz... Yavuz hırsız misali...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki rusya babasının hayrına suriye de sende sömürmek için oradasın bi çıkıp gidinde suriye halkı kendi karar versin
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen idlibi yağmalamıyor musun? Halebi ve halep lileri katledip yağmalamadın mı? Ölenler için tek kelime etmiyorsun petrole gelince ötüyorsun. ABD karşısında mırnavv mırnavv... halebi idlibi bombaladığın gibi ABD nin zapt ettiği yerleride bambalasana... Gücünüzü sadece mazluma gösteriyorsunuz ya.... Rabbim sizi bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani esed petrolumuzu turkiye çaliyor diyordu... yalanin itirafi bu
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya abd ye yol açmak için köyleri kasabaları hastaneleri okulları bombalayan sizler değilmisiniz oraları sahipsiz bırakarak onlara meydanı boşaltıyorsunuz danışıklı döğüş sıkıyosa abd madem kaontrol altına almış oraları bombalayın orası suriye değilmi bu mazlumların ahı çıkar ama çok pişman olursunuz göklerden inen adalete gücünüz kuvvetiniz yetmez son pişmanlıkta fayda vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor