Libya'da son dakika gelişmesi! UMH duyurdu: Askıya alındı

Darbeci Hafter'e bağlı güçlerin başta Trablus olmak üzere saldırılarının artması üzerine kritik bir gelişme yaşandı. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Trablus saldırısı sonrası ateşkes görüşmelerini askıya aldı.

GİRİŞ 19.02.2020 00:49 GÜNCELLEME 19.02.2020 00:49
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter güçlerinin Trablus'a saldırılarını artırmasının ardından ateşkes görüşmelerinin askıya alındığını duyurdu.

TRABLUS LİMANI'NA SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Sağlık Bakanlığı, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin Trablus Limanı'na düzenlediği 2 ayrı roketli saldırıda 3 sivilin öldüğünü, 5'inin yaralandığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Fevzi Uneyyis tarafından yapılan ve UMH'nin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu'nun Facebook sayfasından yayımlanan açıklamaya göre, Hafter milislerinin dün gün içinde Trablus Limanı'na düzenlediği 2 ayrı saldırıda, 3 sivil öldü, 5 sivil yaralandı.

Hafter'e bağlı milisler, dün ilk olarak öğleden sonra Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenlemişti. UMH'ye bağlı Libya Limanlar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırı sonucu limanda büyük hasar meydana geldiği bildirilmişti.

"Öfke Volkanı Operasyonu" sözcüsü Mustafa el-Mecei ise daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin Trablus Limanı'nı ikinci kez roketlerle hedef aldığını söylemişti.

YORUMLAR 25
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hafterin yaşadığı er belli deyilmi kardeşim ne uzatıp duruyorsunuz yeni gelin gibi nazlanıyorsunuz atın beş on füze gömün onu oraya dert bitsin bu nedir yaaa
    Cevapla
  • bağımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya nın ayağı büyük
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    umh de suriye milli ordusuda işe yaramaz. ellerinde silah var adam var. başarı yok.
    Cevapla
  • cherkes 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye varlığını hissettirmeli
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları öldürüyorlar!, Sivil katliam yapıyorlar!..Hafter Darbeci terörist!!. BM seyrediyor!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor