Libya Hükümeti: 'AB'nin silah ambargosunu denetleme kararı başarısız olacak'

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakanlığı, "Avrupa Birliği'nin (AB) Libya’ya silah ambargosunun denetlenmesi kararının başarısız olacağını" belirtti.

Libya Hükümeti: 'AB'nin silah ambargosunu denetleme kararı başarısız olacak'
Libya Hükümeti: 'AB'nin silah ambargosunu denetleme kararı başarısız olacak'
GİRİŞ 19.02.2020 03:28 GÜNCELLEME 19.02.2020 03:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, AB'nin Libya'ya silah ambargosunu havadan ve karadan denetleme kararının, mevcut haliyle özellikle de doğu bölgesindeki kara sınırı ve hava sahasında başarılı olamayacağı kaydedildi.

YASA DIŞI YOLLARLA ÜLKEYE GİREN SİLAHLAR KONUSU

UMH'nin, daha önce pek çok kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK), yasa dışı yollardan ülkeye silah girişinin yasaklanması yönünde aldığı kararların uygulanması çağrısında bulunduğu aktarılan açıklamada, ayrıca UMH'nin, meşru kanallar aracılığıyla müttefikleriyle askeri ittifaklarını sürdürme hakkı olduğu bildirildi. 

AB ülkelerinin dışişleri bakanlarının, Brüksel’de önceki gün düzenledikleri toplantıda Libya’ya silah ambargosunu havadan ve karadan denetleme kararı alınmış, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise ambargoyu denetlemek için Akdeniz’in doğusunda operasyon başlatılacağını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Kara cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne denetlemesi ya. Haftere silahlar mısır sınırından giriyor. Yunanin ab baskisi sonucu onlarda Türkiye'den gemi ile gidenleri engellemek için yapıyor. Dolayısı ile hafteri güçlendirip libya umh devirerek Türkiye'nin yaptığı anlaşmaları yırtıp Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de yine köşeye sıkıştırma oyunları bunlar.
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya ve Mısırın uzun sınırı var silahlar mısır üzerinden giriyor ülkeye zaten bu sınırı denetliyemeye BM istesede gücü yetmez
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bizi denetlemek için alınmış kararlar, isteseler silah sevk eden ülkere anında müdahale ederler
    Cevapla
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    cok komik ;))) saten ab veriyor haftere sillah ne denetlemesi lakin türkiye nin silah getirmesini engelemek için yapiyorlar...
    Cevapla
  • Şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu ab nin denetleme işini bosnadan biliyoruz
    Cevapla
  • Hakanaga 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardesim. Cok haklisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor