Savaş uçaklarıyla vurup çağrıda bulundular! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması

Ilımlı askeri muhaliflerin İdlib'in güneyinde operasyon başlatmasının ardından Rusya'dan konu ile alakalı açıklaması geldi.

Savaş uçaklarıyla vurup çağrıda bulundular! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması
Savaş uçaklarıyla vurup çağrıda bulundular! Rusya'dan çarpıcı Türkiye açıklaması
GİRİŞ 20.02.2020 17:51 GÜNCELLEME 21.02.2020 10:59
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türk ordusunun Suriye'deki muhaliflere destek verdiğini belirtti. Açıklamada Ankara'ya muhaliflerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yapıldı.

 

Türkiye'nin muhaliflere topçu atışlarıyla destek verdiği belirtilirken, Rus savaş uçaklarının muhalifleri vurduğu kaydedildi.

İDLİB'DEN ŞEHİT HABERLERİ GELDİ

 

Rusların açıklamasından kısa süre sonra ise Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama geldi. Açıklamada, "İdlib bölgesindeki unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız da yaralanmıştır" denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da "İdlib'de bugün ve birkaç haftadır en kötü insani dramlardan biri yaşanıyor. Beşşar Esed rejiminin İdlib'de sivil halka karşı birkaç haftadır düzenlediği saldırıları şiddetle kınıyorum" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 156
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    esedin nefesini kesecek operasyon yapmalıyız... rus askeri oradaymış itibar edilmemeli ..mevzide duran dost değildir.. halepe kadar tüm mücahitlere tam destek verilmeli..
    Cevapla
  • TÜRK GÜCÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Aciz aklıma göre İsrail dahil Orta Doğu ve Afrika nın tamamının ıdaresını ele geçirecek tedbir ve planlamalar uygulama da hız kazanmalı, öyle ki zaman kalmadı gibi..
    Cevapla
  • muratti 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerine yönelen her uçak düşürülmelidir...
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad piyon.Rusya Esadı istediği gibi oynatıyor.Kuzey rüzgarı sert eser.Rusyanın öteden beri gelen sıcak denizlere inme politikası var.Akdenizdeki büyük dogalgaz rezervleri iştah kabartıyor.Avrupa Suriyellere kapıları açılmasindan endiseli.Rusyayi biz ekonomik yönden boğazını sıkarız.Rusya bizimle kesinlikle ters düşmek istemiyor.Maalesef dünyanın Her yerinde olduğu gibi.Suriyede de ölen müslümanlar oluyor.Sırada İran ve Türkiye var.Uyan uyan güzel ülkem.Yoksa soluğunu kesecekler senin.
    Cevapla
  • M.Şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamların silahı var, konuşuyorlar. biz niye susuyoruz, çünkü hala yeterli değiliz. Silah programları hızlanmalı. Bu iş sadece rusya ile kalmaz. Rusya daha başlangıç, ABD si var Çini var ve dahada kötüsü hepsi birleşincesi var. ALLAH KORUSUN, ama bizde gayret edelim. Büyük savaşlar kapıda ve hepsi bizim kapıda. petrol savaşını kaybettik, gaz savaşında direnmeye çalışıyoruz, bari uranyum savaşını kazanalım.
    Cevapla
  • misafirim 4 yıl önce Şikayet Et
    rus ve suriye savaş uçaklarına karşı milli uçaksavar füzelerini kullanma zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...