Ortalığı karıştıran iddia! Rus istihbaratı ikinci kez Trump için devreye giriyor

ABD'de Trump'ın 2016'da kazandığı başkanlık yarışındaki Rus istihbaratı etkisi henüz gündemden düşmemişken Rusya'nın 3 Kasım'daki seçimlere yeniden müdahale edeceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. ABD basını, Amerikan istihbarat servislerinin, Rusya'nın Donald Trump'ın yeniden ABD Başkanı seçilmesi için seçimlere müdahele etmeye çalıştığı uyarısı yaptıklarını yazdı.

Ortalığı karıştıran iddia! Rus istihbaratı ikinci kez Trump için devreye giriyor
Ortalığı karıştıran iddia! Rus istihbaratı ikinci kez Trump için devreye giriyor
GİRİŞ 21.02.2020 15:15 GÜNCELLEME 21.02.2020 15:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerikan medyasına konuşan yetkililer, bu uyarının Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu'nun 13 Şubat'ta kapalı kapılar ardında yaptığı toplantıda dile getirildiğini söyledi.

TRUMP'I ÖFKELENDİREN ŞİKAYET

Başkan Trump'ın bu uyarıya öfkelenip şikayet ettiği ve Demokratların bu bilgiyi aleyhine kullanabileceğini söylediği bildirildi.

Trump dün Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne vekalet eden Joseph Maguire'ı görevden almıştı.

New York Times gazetesi, Trump'ın aleyhindeki azil sürecine önderlik eden Demokrat Parti'den Adam Schiff'in de Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu'ndaki toplantıda bulunmasına özellikle kızdığını yazdı.

Gazeteye konuşan Trump yönetiminden iki yetkilisi ise Maguire'ın söz konusu brifingden bu kadar kısa süre sonra görevden alınmasının tesadüf olduğunu savundu.

TRUMP'IN AKLANMASI SORU İŞARETLERİNİ KALDIRMADI

Temsilciler Meclisi tarafından görevi kötüye kullanmak ve Kongre'nin çalışmasını engellemek suçlamalarından azledilen Trump, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da iki hafta süren yargılamanın ardından aklanmıştı.

New York Times, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin toplantısında, Trump destekçilerinin başkanın Rusya'ya karşı sert bir tavır takındığına ve bu şekilde Avrupa'yla ilişkilerin ve güvenliğin iyileştiğini iddia ettiğini yazdı.

Schiff daha sonra paylaşığı Twitter mesajında, Trump'ın seçim sürecine yabancıların müdahalesi konusunda Amerikan istihbarat kuruluşları ve Kongre arasındaki bilgi paylaşımına herhangi bir şekilde "müdahale etmesi" durumunda, başkanın bu müdahaleleri durdurma girişimlerini "tehlikeye attığını" söyledi.

Washington Post gazetesi ise Maguire'ın Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevine atanma konusunda favori bir isim olduğunu ancak Trump'ın brifingi duyduğunda fikrini değiştirdiğini ve bunu "personelinin sadakatsizliği" olarak gördüğünü yazdı.
Trump, Maguire'ın yerine, kendisine yakın isimlerden ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell'i vekaleten Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atamıştı.

Demokratlar, daha önce Rusya'nın seçimlere müdahalesinin boyutlarını hafife alan açıklamalar yapan ve Avrupa'da aşırı sağcı siyasetçilerin yükselişini öven Grenell'in Ulusal İstihbarat Direktörü olarak atanmasını eleştirmişlerdi.

ABD istihbarat yetkilileri, Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale ettiğini söylemişti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 4
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    iki devleti düşürmek için mükemmel açık.MIT devreye girmeli
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail yine Trump'tan birşey isteyecek anlaşılan. İsrail'in İstediğini yaparsa, buradan da aklanır.
    Cevapla
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    kardaş kardaşa o kadar eyiluk edecek da.
    Cevapla
  • Hadi bakalım 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangisinin şeytanı daha az ise onun başa gelmesi dilegiyle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"