Libya'dan ABD'nin üs kurma yönündeki iddialarına kritik yanıt

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ABD'nin Libya'da askeri üs kurmak istemesi durumunda buna engel olmayacaklarını söyledi.

Libya'dan ABD'nin üs kurma yönündeki iddialarına kritik yanıt
Libya'dan ABD'nin üs kurma yönündeki iddialarına kritik yanıt
GİRİŞ 22.02.2020 23:26 GÜNCELLEME 23.02.2020 00:42
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Libya El-Ahrar televizyonunun haberine göre, ABD merkezli Bloomberg News'e konuşan Başağa, "Ruslar Libya'da Hafter için değil, Libya ve Afrika'daki stratejik çıkarları için bulunuyorlar." ifadelerini kullandı.

 

 

''ABD'NİN LİBYA'DA ÜS KURMASINI ENGELLEMEYECEĞİZ''

Başağa, ABD'nin Libya'da üs kurmasına engel olmayacaklarını ve bu üssün Libya’da istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını belirtti.

 

 

Hafter milislerinin 18 Şubat'ta Trablus Limanı'na yaptığı roketli saldırının ardından UMH, Libya’da kalıcı ateşkes sağlamayı amaçlayan Cenevre'deki 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarını askıya aldığını ve Hafter ile yapılan bütün siyasi ve askeri müzakereleri de durdurduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin libyada us kurmasi suan icin Turkiyenin menfatina ve cikarinadir.Bunu gormeyen vede olumsuz yorum yazanlara tek cevabim Beyin bedava kullanin.
    Cevapla
  • delirdim artık 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya SİYONİZMİN PENÇESİ ALTINDA kıvanıyor.
    Cevapla
  • necati usta 4 yıl önce Şikayet Et
    hafterin nerden ciktigi anlaşilmiştir
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar haklı türkiyeye elini uzattı bütün araplar düşman oldu suriye olayından önce araplar türklere bu kadar düşman değildi arap suriye ile savaşıyoruz arkanda amerika varsa bütün araplar arkanda amerika destek versin hafterin işini bir günde bitirir
    Cevapla
  • Yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ye üst kurmasına izin verin hafteri burnunuzun dibine kadar getirsin Yıllarca abd yi oradan çıkaramazsınız akıllı olun oyuna gelmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor