'Türkiye, İran'dan daha tehlikeli bir ülke! Rusya ile ABD'ye hayır diyor'

Eski Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ülkeleri Rusya ve ABD'ye hayır diyebilen zeki bir ülke olduğunu belirtti. Musa, Türkiye'nin "İran'dan çok daha tehlikeli bir ülke" olduğunu da iddia etti.

'Türkiye, İran'dan daha tehlikeli bir ülke! Rusya ile ABD'ye hayır diyor'
'Türkiye, İran'dan daha tehlikeli bir ülke! Rusya ile ABD'ye hayır diyor'
GİRİŞ 24.02.2020 15:54 GÜNCELLEME 25.02.2020 09:47
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Mısır'ın MBC kanalında Amr Edib'in El-Hikaye adlı programına konuk olan Amr Musa, Türkiye'ye dair açıklamalarda bulundu.

 

"TÜRKİYE ABD VE RUSYA'YA HAYIR DİYEBİLİYOR"

Türkiye'nin attığı adımların çok önemli stratejiler içerdiğini söyleyen Musa, Türkiye'nin Rusya ve ABD ile olan ilişkilerine de dikkati çekti. Eski Genel Sekreter, "Türkiye, dünyanın en güçlü iki ülkesi olan ABD ve Rusya ile zekice çalışıyor. Rusya'ya hayır diyebildiği gibi ABD'ye de hayır diyebiliyor" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GÜCÜNE VURGU

Türkiye'nin ekonomik gücüne de değinen Musa, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, ekonomik açıdan bölgenin en zengini benim diyen bir ülkedir. Belli bir maden kaynağına sahip olduğundan değil, şüphesiz dünyanın en temel ekonomilerinden birine sahip. Dolayısıyla kendisi büyük bir ekonomik altyapıya sahip olmasının yanı sıra Rusya ve bütün Batı ülkeleri arasındaki çok önemli coğrafi bir merkezde yer alıyor."

AB İLE İLİŞKİLER

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki ilişkiye dair ise Musa, üye olmamasına rağmen Türkiye'nin AB ile iyi ilişkilere sahip olduğunu vurguladı. "Türkiye, AB ile olan ilişkisi sayesinde ekonomi ve yönetim açısından bu denli ilerleme kaydetti" diyen Musa, "Türkiye'nin tüm devlet kurumları tıpkı bir AB ülkesindeki gibi işliyor. Türkiye bu şekilde kalkındı, ilerledi" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK ASKERİNİN GÜCÜ

Türkiye'nin varlık gösterdiği bölgelere de konuşması sırasında değinen Musa, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Körfez ve Kızıldeniz'in yanı sıra Akdeniz'in güneyinde de mevcut olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE İRAN'DAN DAHA TEHLİKELİ"

Musa, Türkiye'nin "İran'dan çok daha tehlikeli bir ülke" olduğunu iddia ederek, Türkiye'nin İsrail kartını da kullanabilen bir ülke olduğu ve bazı Arap ülkelerinin hiç farkına varmadan kendisine bu konuda avantajlar sağladığını öne sürdü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 109
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    ülke olarak ayakta durup kendini idare edebiliyorsan başkasına muhtaç olmuyorsan çok tehlikeli ülkesin
    Cevapla
  • izmir-dobracı 4 yıl önce Şikayet Et
    anlayışa bak amerika ve rusyaya boyun eğmezsen çok tehlikelisin oluyorsun kafire boyun eğmezsen tehlikeli oluyorsun arabistan ve bae ve birçok arap ülkesi kafir sevici israil ve amerilkanın yaltakçılığını yapıyor ingiltere ve fransızın kuklası olmuş ondan bahsetsene
    Cevapla
  • sessiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik güc dememiştir benim anladıgım sanayiye vurgu yapmak istemiş bizim ekonomi pamuk ipligine baglı ama suda var sanayi oldugu için toparlanma hızlı oluyor para deger kaybedince ucuz işçilik devreye giriyor
    Cevapla
  • Milli Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen sessiz kal insanlığı iyilik et
    Cevapla
  • Alpagu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk olarak gururum okşandı eyvallah...............
    Cevapla
  • Mustafa ARI 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Habibi korktun mu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada