İranlılardan Türkiye'ye girmek için şaşırtan taktik! Sınırda alarm, harekete geçildi

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüsün İran'da can almasıyla Türkiye tedbirlerini arttırdı ve komşu ile kapılar kapatıldı. Yasağı delmek isteyen İranlılar, Azerbaycan'ı kullanarak Türkiye'ye girmeye çalışıyor. Bunu fark eden Türkiye harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azeri mevkidaşı Ogtay Shiraliyev'tan bu konuda hassasiyet istedi ve virüs ile mücadelede ortak hareket etme kararı alındı.

GİRİŞ 25.02.2020 12:45 GÜNCELLEME 25.02.2020 17:38
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Haber7 / Erkan Talu

 

Çin'in Wuhan kentinde 2019'un son ayında ortaya çıkan coronavirüs (Covid-19) dünyaya yayılmaya devam ediyor. Virüs dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 665'e ulaşırken, vaka sayısı 80 bini aştı.

VİRÜS SINIRIMIZA KADAR DAYANDI

 

Virüsün görüldüğü ve hızla yayıldığı son ülke ise İran...

Türkiye, İran'da vakaların ve ölümlerin artmasının ardından bu ülke ile olan tüm sınır kapılarını kapattı. Hava, kara ve tren seferleri de durduruldu.

İRANLILAR TÜRKİYE'YE GİRMEK İÇİN AZERBAYCAN'I KULLANMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye'nin virüs salgını nedeniyle aldığı tedbirleri delmek isteyen İranlılar ilginç bir yönteme başvurmuştu. İran'da 25 milyon civarında Azeri yaşıyor. Bunu kullanmak isteyen ve İran'dan kaçma çabası içinde olan Azerbaycan pasaportlu İranlılar, Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye giriş yapmaya çalışıyor.

Dünya üzerinde virüsün görüldüğü ülkeler ve vaka sayısı...

TÜRKİYE TEDBİRİNİ ALDI

Haber7'nin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre; dün Azeri mevkidaşı Ogtay Shiraliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Bakan Fahrettin Koca, mevkidaşından, Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye gelmeye çalışan İranlılar konusunda dikkatli olunması talebinde bulundu. İkili, bu konuya hassasiyet gösterilmesi ve sürekli iletişim halinde kalınması kararı aldı.

İki bakan ortaklaşa atılacak tedbirleri de görüştü. Azerbaycan'daki son durumu anlatan Shiraliyev, ülkede herhangi bir koronavirüs vakasının olmadığını belirtti. İki bakan ayrıca salgın sebebiyle temasta kalma konusunda mutabık kaldı.

DÜN BÖYLE DUYURULMUŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Azerbaycan Sağlık Bakanı Ogtay Shiraliyev ile yaptığı telefon görüşmesini sosyal medya hesabı Twitter'dan duyurmuştu.

CUMHURBAŞKANI AZERBAYCAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Azerbaycan'da önemli toplantılar yapacak. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek Erdoğan, daha sonra Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'na başkanlık edecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 48
  • Oğuz Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran'da 40 milyon Türk yaşıyor (35 milyon Azərbaycan Türk'ü) !
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virüsün çekik gözler için biyolojik virüs ve bu virüsün sadece çekikgözlüler genetiğine zarar vereceğini değerlendirmiştim, şimdi iran sırada virisün programlandığı genetige zarar vereceğini düşünüyorum, biyolojık virüste malesef israil dünyanın en iyisi gibi, virüse yakalanan ülkeler , başka ülkelere taşıma peşinde koşacaklardır, aşıyı kendisi bulamıyorsa illa bir ülke bulur mantığı , biz zarar görüyorsak her ülke görsün , aşı bu şekilde daha çabuk geliştirilir, ulan oktar babuba acıtasyon yaparak Türk halkını kandırdın bu halk kan bagışında bulundu butun dna gen haritamızı siyonistlere pas etmedin inşALLAH,. bizim gen haritamız karınca yuvası gibidir hepimize zarar vermez ama
    Cevapla
  • Toroslu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kara sınırlarına 5 metre duvar yapacan. Böyle durumlarda yabancı girişine izin vermeyecen. Duvar şart
    Cevapla
  • temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saf bir yönetim görülmedi
    Cevapla
  • temel candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saf bir yönetim görülmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!